Kartu su Prancūzų kultūros centru rengiamas prancūziškų dainų vakaras bus pagrindinis Frankofonijos dienų renginių akcentas. Koncerto diena – kovo 20-toji – tai ne tik Tarptautinė Frankofonijos diena, kuri vienija per pusę milijardo frankofonų pasaulyje. Pasak prancūzų, tai diena, kai prasideda tikrasis pavasaris. Vilniuje šia proga pavasarį sutiks svečiai iš Prancūzijos, kurie pristatys modernių „šansonų“ – prancūziškų lyrinių dainų – programą.

Prancūzų dainininkė B. Carlotti dainavimo mokėsi Issy-les-Moulineaux konservatorijoje. Jos įrašai kaskart laimi prestižinius Prancūzijos apdovanojimus, o spaudoje jos kūryba vadinami fatališka ir moteriška muzika. Elegantiškų prancūziškų pop dainų kūrėja ir atlikėja rašo dainas trumpametražiams prancūzų filmams, dainuoja duetus su Michel Delpech, vaidina spektakliuose ir nuolat sukasi Paryžiaus menininkų sambūriuose. Juose prieš keletą metų Barbara sutiko ir būsimo koncerto Vilniuje scenos partnerį JP Nataf. Kartu jie bene pirmą kartą dirbo muzikiniame spektaklyje „Imbécile“ (liet. „Idiotas“), kurį režisavo Olivier Libaux – Vilnių pernai metais pasirodymu pakerėjusios grupės „Nouvelle Vague“ vienas iš lyderių.

Pamišęs dėl muzikos, o ypač dėl grupės „The Beatles“, JP Nataf yra roko grupės „Les Innocents“ dainininkas ir dainų kūrėjas. Ši draugų suburta grupė pripažinimo susilaukė 1980-ųjų pabaigoje. Ir iki šiandien JP Nataf yra vienas svarbiausių šiuolaikinės prancūziškos pop-roko muzikos albumų bendraautorius. Paryžiuje JP Nataf turi savo įrašų studiją ir dirba su daugeliu žinomų muzikos vardų, tarp jų ir Jin Caplan, Hubertas-Félix Thiéfaine, Eddy Mitchell, Jeanne Cherchal (su pastaruoju JP Nataf įkūrė „raudonų kojinių“ grupę „Redlegs“).

Speciali programa Frankfonijos dienoms Vilniuje, klube „New York“ prasidės 20 valandą. Abu atlikėjai su savo grupėmis atliks tiek savo dainas, tiek pirmą kartą pristatys bendrą muzikinę programą. Nors dainininkai pažįstami jau seniai, iki šio koncerto jų muzikinis bendradarbiavimas buvo fragmentiškas – vos kelios bendros dainos. Tai kartu bus ir pirmas Barbaros ir JP Nataf apsilankymas Lietuvoje. „Aš pristatysiu savo pirmojo ir antrojo albumo dainas, JP Nataf apie savo pasirodymą, kaip visada, tyli. Man leista tik prasitarti, kad kartu ruošiame ir keletą koverių, kuriuos lietuvių klausytojai tikrai atpažins“, - telefonu pasakojo B. Carlotti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją