Apklausoje dalyvavo daugiau nei 120 žmonių. Tai – patys didžėjai, gyvos elektronikos kūrėjai, radijo laidų vedėjai, vakarėlių organizatoriai. Kiekvienas jų atsiuntė po savo TOP 5. Visus rezultatus susumavus pavyko sudaryti pirmąjį „Djscene Geriausi“ reitingą, kuriame savo vardus ras 40 didžėjų. Įdomu tai, kad daugeliui atsakiusių pavyko pažvelgti plačiau, nei artimiausių draugų ratas ar savo scena.

„Už Lietuvos publikos auklėjimą ir šviečiamąją veiklą. Už nenuginčijamą išskirtinumą, techniką ir nuotaiką. Už spalvingą, nuoširdų ir nuoseklų pogrindį. Už tai, kad sugeba groti platų muzikos spektrą ir daro tai gerai. Už kolonėlės uždegančią energiją. Už muzikos supratimą, išmanymą ir parinkimą“, – tokių komplimentų prie savo „topų“ nepatingėjo prirašyti balsavusiejį.

Kadangi apklausa vyko dar sausį, o rezultatai skelbiami beveik po mėnesio, užteko laiko susitarti, kad net devyni iš dešimties pirmąsias pozicijas reitinge užimančių didžėjų rastų laiko ir atvyktų į „Gravity“ pagroti šventinių setų. Kas jie, žino tik vakarėlio organizatoriai – net patiems klube pasirodysiantiems atlikėjams jų kolegų vardai yra paslaptis.

„Žinoma, mes – ne „Grammy“ ir net ne „DJ MAG TOP 100“ organizatoriai, bet pagalvojome, kad šiek tiek intrigos bus įdomiau mums visiems“, – pasakoja „Djscene.lt“ vadovas Tomas Bazys.

„Juolab kad tai, jog apklausoje dalyvavo patys didžėjai ir vakarėlių sceną kuriantys žmonės, garantuoja, jog geriausiai įvertinti vardai drauge yra ir profesionalūs, tad baimintis dėl katės maiše čia neverta“, – žada jis ir atskleidžia, kad bene visi „Gravity“ grosiantys didžėjai atstovauja skirtingiems stiliams.

Šeštadienį į „Gravity“ kviečia prancūzai

Po „Djscene Geriausi 2010“ apdovanojimų penktadienį sostinės klubas „Gravity“ ilgąjį savaitgalį bildės dar du kartus. Vasario 13-ąją, šeštadienį, „valentinišką“ savo vakarėlį čia surengs „La French“ komanda ir duetas „Modul Club“, o vasario 14-ąją albumą pristatys drum’n’bass kūrėjas iš Naujosios Zelandijos Consequence.

„La French“ – dar visai jaunas, bet stiprus darinys, migruojantis po sostinę nuo 2009-ųjų rugsėjo. Už komandos pavadinimo slepiasi į Vilnių dėl įvairiausių priežasčių atsibeldę prancūzai – didžėjai, vidžėjai ir apskritai naktiniu gyvenimu bei menu besidomintys ir juos kuriantys piliečiai.

Mieste ir širdyse siaučiant ypatingai „valentininei“ nuotaikai „La French“ vilniečius kviečia į savo tautiečių „Modul Club“ pasirodymą. Gyvai grojantis electro techno duetas drauge kurti pradėjo maždaug prieš metus, o per juos suspėjo pasirodyti didžiuosiuose Prancūzijos klubuose ir festivaliuose.

Geriausias prancūziškos elektronikos tradicijas tęsiančius „Modul Club“ klube „Gravity“ pasitiks seniai Lietuvoje gyvenantis bei grojantis tėvynainis Eric Paquet. Mūsų šaliai renginyje atstovaus Guzovich ir Split Pulse iš „On The Wave“ bei „Opus 3“ laidos „Mix Subas“ balsas Loranas Vaitkus. Vidžėjaus Vesta Mistake, o elektroninei muzikai kompaniją palaikys saksofonas.

Sekmadienį – didžėjus iš Naujosios Zelandijos

Valentino dienos parado „Gravity“ tikrai nerengs. Rožinių pramogų vengiantys miestiečiai kviečiami į debiutinio drum’n’bass kūrėjo Consequence albumo „Live For Never“ pristatymą. Jo autorius atvyksta iš Naujosios Zelandijos.

Kanadoje gimusio atlikėjo gilų, atmosferišką, turtingą sluoksniais ir „žemą“ darbą 2009-ųjų pabaigoje išleido Londono leidykla „Exit Records“. Jos savininkas – jau iširusios kompanijos „Bad Company“ narys D-Bridge, didelis Consequence talento ir naujo bei kitokio požiūrio į elektroninę muziką gerbėjas. Kaip ir kiti scenos autoritetai – Goldie, Doc Scott, Loxy bei Instra:mental.

Drum’n’bass vakarą „Gravity“ sekmadienį pradės eksperimentuoti mėgstantis komandos „Anamorphic Vision“ atstovas Nutekk. Consequence palaikys ir didžiausias jo fanas Lietuvoje Intakz bei radijo laidos „Amenų broliai“ vedėjas JaZzy.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją