Į pirmąjį dainuojamosios poezijos festivalį susirinks populiariausi šio žanro atlikėjai iš Lietuvos bei muzikantai iš Švedijos, Farerų salų bei Norvegijos. Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis įtrauktas į "Sostinės dienų" renginių programą.

Bardai koncertuos ne tik Mokytojų namuose. Dainuojamosios poezijos gerbėjai atlikėjų - savotiškų festivalio šauklių - galės pasiklausyti ir Gedimino prospekte bei Pilies gatvėje. Pasirodyti sostinės "širdyje" kviečiami dar neišgarsėję bardai iš visos Lietuvos.

Šiems bardams skiriama ir kita festivalio erdvė - "Naktinėjimais" pavadinti vakarai su dainomis prie žvakių šviesos Vilniaus mokytojų namų svetainėje.

"Kai muzika papildo tekstą ir tekstas papildo muziką" - taip dažniausiai apibūdinama dainuojamoji poezija, ypač išpopuliarėjusi aštuntojo dešimtmečio pradžioje. Pasak muzikologo Laimio Vilkončiaus, griuvus "geležinei uždangai", Lietuvoje kurį laiką šis žanras užleido pozicijas kitokiai muzikai, tačiau dainos, kuriose harmoningai liejasi muzika ir tekstas, vėl užkariauja scenas.

Festivalyje dalyvaus Vytautas Kernagis, Virgis Stakėnas, Gediminas Storpirštis, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Aidas Giniotis, Laimis Vilkončius, Saulius Mykolaitis, grupė "Upė" su Vaidu Makseliu, Giedrius Surplys ir kiti atlikėjai.

"Sužavėti autorinės dainos gerbėjus turėtų ir svečiai iš užsienio: Stanley (Stenlis) Samuelsenas iš Farerų salų, Hansas Ericssonas (Eriksonas) iš Švedijos, norvegai Osteenas-Vidaras Larsenas (Ostynas-Vidaras Larsenas) ir Oistenas Rianas bei kiti", - teigė šio festivalio meno vadovas Gediminas Storpirštis.

Vilniaus moksleiviai kviečiami dalyvauti akcijoje - konkurse "Lapų audra" ir dalyvauti prisidėti rengiant tarptautinį festivalį. Vaikai raginami rinkti ir nešti įvairiomis spalvomis nusidažiusius lapus į Mokytojų namus. Festivalio dailininkai iš gausybės lapų paruoš įspūdingas festivalio dekoracijas. O klasių, kiemo draugų ar brolių su sesėmis, surinkusių ar sugrėbusių daugiausiai sausų tvarkingų lapų ir atvežusių juos į Vilniaus mokytojų namus, laukia organizatorių dovanėlės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją