- Ne taip seniai pristatėte naują albumą „Nuodai. P.S. Lyg paskutinį kartą“, o dabar
išleidžiate singlą. Juokiatės krizei į akis?

- Jokiu būdu nesijuokiame. Šis singlas skirtas radijo stotims ir kitoms žiniasklaidos priemonėms, taip pat ir patiems tikriausiems grupės „Biplan“ gerbėjams. Šio singlo tiražas yra vos 100 vienetų, todėl jis akimirksniu patenka į tas rankas, į kurias ir turi patekt.

- Ar sutiksite su tuo, kad daina „Ji sako“, kurią išleidžiate singlo pavidalu, skambesiu primena komercine prasme bene sėkmingiausią jūsų albumą „Braškės“? Galbūt sąmoningai norite sugrįžti prie to, kas jums atnešė šlovę?

- Jei taip yra, tai nebuvo sąmoningas ėjimas. Kapstytis praeityje nėra įdomiausias užsiėmimas, bet nuo savęs nepabėgsi, todėl kiekvienoje dainoje išliks kažkas „biplaniško“. Mes stengiamės su kiekvienu albumu pradėti naują etapą ir pasakyti tai, ko nepasakėme anksčiau. Kitaip kūryba neteiktų tiek malonumo, kiek teikia dabar.

- Ar jaučiate nostalgiją tiems laikams?

- Kartais prisimename tuos laikus, bet nostalgijos nejaučiame, nes ir tuomet buvo visko: ir šilto, ir šalto. Gyvenimas vyksta čia ir dabar.

- Ar neliūdna, kad Lietuvoje nebeliko jokių muzikinių apdovanojimų?

- Aišku, kad liūdna. Bet jau geriau nebūna jokių apdovanojimų, nei tokie, kurie kelia daug abejonių. Mus labiau liūdina, kad Lietuvoje nėra muzikai skirtų žurnalų ir televizijos laidų. Ačiū, Dievui, yra internetas.

- Ar jūsų grupei apdovanojimai buvo svarbūs ir reikalingi?

- Didžiausias apdovanojimas yra matyti kuo daugiau žmonių savo koncertuose. Gaila, kad to nepastatysi studijoje ant lentynos kaip auksinės statulėles.

- Kažkada albumai buvo vertinami ir pagal parduotų kopijų skaičių... Tiesa, jau senokai niekas nebesigiria Auksiniais ar Platininiais albumais. Gal išduotumėte, kiek pardavėte paskutinio albumo kopijų?

- Tiesą pasakius, nelabai domėjausi. Bet turbūt nedaug. Mano galva, albumų pardavimai - tai jau praeitis, kuri nepasikartos. Gal kada nors tam atsiras alternatyva? Tikiuos, kad taip ir bus, nes kūrėjui finansai taip pat ne paskutinėje vietoje.

- Ar nesiskundžiate koncertų stoka? Kiek sykių per mėnesį koncertuojate?

- Be abejo, pasirodymų dabar mažiau, bet nuo to koncertų kokybė tik pagerėjo. Kiekviena koncertą dabar grojame su didesniu užsidegimu, nes būname labiau išsiilgę scenos. Be to, lieka daugiau laiko kūrybai ir įrašams.

- Turbūt teko ir honorarus pasimažinti?

- Sumažėję honorarai, kaip ir bet kurį žmogų sumažinta alga liūdina, bet gyvenimas dėl to nepasidaro prastesnis. Juk gyvename ne dėl pinigų.

- Naująjį singlą sausio 30-ąją pristatysite klube „House of Music“. Gal žadate pateikti daugiau naujienų?

-Taip, be naujausios dainos „Ji sako“ žiurovai galės įvertinti dar pora visai negirdėtų kūrinių.

- Kada pakviesite į albumo pristatymą?

- Tai gali atsitikti dar ir šiais metais, bet gal geriau neprisižadėti. Kūryba nėra apčiuopiamas ir lengvai prognozuojamas dalykas, čia juk viskas priklauso nuo panelės Mūzos. Mums telieka tikėtis šios panelės palankumo...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją