Penkiose kategorijose nominuotas Juanesas už dainą "Es Por Ti" (Tai - tau) laimėjo Metų įrašo ir Metų dainos apdovanojimą, jo hitas "Un Dia Normal" (Paprasta diena) buvo įvertintas Metų albumo ir Geriausio roko solinio vokalinio albumo apdovanojimais, o Geriausios roko dainos kategorijoje triumfavo daina "Mala Gente" (Blogi žmonės).

"Tai - įspūdingiausia diena mano gyvenime", - po šou žurnalistams pasakė Juanesas, kuris iki šiol savo kolekcijoje turėjo keturis "Grammy".

Majamyje gyvenanti ir kurianti daugianacionalinė grupė "Bacilos" už dainą "Mi Primer Millon" (Mano pirmasis milijonas), kurioje linksmai pasakoja apie tai, kaip mėgino išgarsėti ir patekti į radiją, nugalėjo Geriausios tropinės dainos kategorijoje, o už dainą "Caraluna" gavo Lotynų Amerikos "Grammy" Geriausio popalbumo kategorijoje.

Geriausio naujoko laurus pelnė blondinas ispanas Davidas Bisbalas, išgarsėjęs kaip jaunųjų talentų konkurso nugalėtojas.

Įspūdingas Lotynų Amerikos muzikos vakaras, kurį JAV tiesiogiai transliavo CBS televizija, prasidėjo įvairių atlikėjų, tarp jų - Marcas Anthony (Marko Entoni) ir Gloria Estefan (Glorijos Estefan), muzikine duokle "salsos karalienei" - Kuboje gimusiai Celia Cruz (Selijai Kruz), kuri, sulaukusi 77 metų amžiaus, mirė liepą.

Nepaisant pradžioje nuskambėjusios minorinės gaidos, Lotynų Amerikos "Grammy" apdovanojimų ceremonija, kurią vedė Meksikoje gimęs televizijos komikas George'as Lopezas (Džordžas Lopesas), buvo triukšminga ir linksma.

Ketvirtoji kasmetinė "Grammy" apdovanojimų įteikimo ispaniškai ir portugališkai dainuojantiems atlikėjams šventė įvyko Majamyje, kuris yra pirmieji arba antrieji namai daugeliui Lotynų Amerikos atlikėjų bei Lotynų Amerikos muzikos industrijos centras. Tik 2001 metais šventė dėl nesutarimų dėl emigrantų iš Kubos protestų paskutinę akimirką buvo išsikėlusi iš Majamio.

Trečiadienį prie stadiono, kuriame vyko apdovanojimų įteikimas, tik nedidelė žmonių grupė protestavo prieš tai, kad kai kuriose kategorijose yra nominuoti atlikėjai iš komunistų valdomos salos. Nė vienas iš nominuotų Kubos atlikėjų į Majamį neatvyko.

Havana kaltina Vašingtoną sąmoningai sutrukdžius jos atlikėjams atvykti į Majamį, o JAV valstybės departamentas atsikerta, kad dalis nominuotųjų per vėlai pateikė dokumentus vizai gauti. Atsakingi JAV pareigūnai taip pat apkaltino Fidelio Castro (Kastro) vyriausybę politiniais sumetimais sulaikius vietos dainininkų ir muzikantų paraiškas dėl vizos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją