M. Elliott ketvirtadienį su daina "Work It" nugalėjo prestižiškiausioje "Geriausio metų vaizdo klipo" kategorijoje ir laimėjo apdovanojimą "Geriausio hip-hopo vaizdo klipo" kategorijoje.

Beyonce Knowles (Bejonci Noulz) buvo nepralenkiama "Geriausio atlikėjos moters vaizdo klipo", "Geriausio ritmenbliuzo vaizdo klipo" ir "Geriausios choreografijos" kategorijose su savo daina "Crazy In Love", o reperis "50 Cent", sukūręs vaizdo klipą dainai "In Da Club", triumfavo "Geriausio repo vaizdo klipo" kategorijoje ir buvo pripažintas geriausiu naujoku.

Justinui Timberlake'ui (Džastinui Timberleikui) pergalę "Geriausio pop vaizdo klipo" ir "Geriausio atlikėjo vyro vaizdo klipo" kategorijose užtikrino daina "Cry Me a River", o "Geriausio šokių muzikos vaizdo klipo" kategorijoje jis nugalėjo su "Rock Your Body". Beje, geriausio atlikėjo kategorijoje jis įveikė rokenrolo legendą Johnny Cashą (Džonį Kešą), kuris galėtų būti jo seneliu.

"Tai - klastotė, aš reikalauju perskaičiuoti balsus, - priimdamas apdovanojimą pasakė J. Timberlake'as. - Mano senelis duodavo man klausytis J. Casho, ir manau, kad jis labiau nusipelnė šio apdovanojimo negu bet kuris iš mūsų".

Didžiosios Britanijos grupė "Coldplay", su daina "The Scientist" nugalėjusi "Geriausio grupės vaizdo klipo", "Geriausios vaizdo klipo režisūros" ir "Inovacingiausio vaizdo klipo" kategorijose, iškilmingame vakare atliko vieną dainą, kurią skyrė J. Cashui.

Pats 71 metų J. Cashas nedalyvavo "Radio City Music Hall" vykusioje ceremonijoje, nes gydosi Nešvilio ligoninėje. Pastaraisiais metais jo sveikata dėl nervų sistemos sutrikimo ir neuropatijos nuolat prastėja.

J. Cashas, išgarsėjęs šeštąjį dešimtmetį, kai muzikos pasaulyje karaliavo Elvis Presley (Elvis Preslis) ir Jerry Lee Lewis (Džeris Li Liuisas), buvo nominuotas šešiose kategorijose, bet gavo apdovanojimą tik "Geriausios kinematografijos" kategorijoje už vaizdo klipą "Hurt", kuriame silpnas ir ligotas atlikėjas dainuoja graudžią dainą "Nine Inch Nails" apie mirtį, šlyjančią sveikatą ir širdgėlą.

Per ceremoniją, kurią vedė komikas Chrisas Rockas (Krisas Rokas), apdovanojimas už geriausią roko vaizdo klipą "Somewhere I Belong" buvo įteiktas pankų grupei "Linkin Park", rokeriai "Good Charlotte" laimėjo žiūrovų simpatijų prizą su kūriniu "Lifestyles of the Rich and Famous", o reperis Eminemas su "Lose Yourself" nugalėjo "Geriausio vaizdo klipo iš filmo" kategorijoje. Apdovanojimas už viso gyvenimo kūrybinius nuopelnus įteiktas britų popgrupei "Duran Duran", pradėjusiai kurti vaizdo klipus tuo metu, kai dar nebuvo MTV.

Britų eksperimentinio roko grupės "Radiohead" klipas "There There" įvertintas kaip aukščiausios meninės režisūros, o už geriausią montažą apdovanota grupė "The White Stripes" ir jos darbas "Seven Nation Army".

Nugalėtojus šiose kategorijose išrinko muzikos pramonės atstovai, prodiuseriai ir žurnalistai.

Tikriausiai įspūdingiausias šou momentas įvyko pačioje pradžioje, kai nesenstantį Madonnos hitą "Like a Virgin" scenoje atliko Britney Spears (Britni Spyrs) ir Christina Aguilera (Kristina Agilera), prie kurių vėliau prisijungė pati "materialioji mergina", simboliškai perduodama estafetės lazdelę jaunosios kartos atstovėms. Vėliau prie trio prisijungė ir M. Elliott.

Ši atidarymo scena baigėsi Madonnos ir B. Spears bučiniu į lūpas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją