Projekte „Sukurk dainą žvaigždei“ panoro dalyvauti beveik 2500 jaunuolių iš visos Lietuvos. Norėdami sudominti jaunuosius kūrėjus, akcijos rengėjai pasikvietė penkis žinomus atlikėjus ir dvi grupes, kurie atliko vaikų sukurtas dainas. Tiesa, jaunieji tekstų autoriai sukūrė dainų žodžius, o muziką jiems padėjo įrašyti scenos profesionalai.

„Tai bus nepaprastas koncertas, nes pirmą kartą dainuosime vaikų sukurtais žodžiais. Labai aktuali ir kūrinių tema – žmonių santykiai, kuriuos patys esame nagrinėję daugelyje savo dainų, o dabar pažvelgsime į juos vaikų akimis. Tai tikrai labai įdomus iššūkis ir visų mūsų indėlis į pastangas kurti gražesnį pasaulį, tokį, kuriame vyrauja kūryba, o ne griovimas“, - įsitikinęs S. Urbonavičius-Samas.

Tuo tarpu jo kolega Maksas Melmanas iš grupės „Biplan“ taip pat tikino nepasigailėjęs, jog sutiko prisidėti prie šios iniciatyvos.

„Buvo malonu prisidėti ir įdomu padirbėti. Tiesa, darbas vyko labai greitai, savo kūrinį paruošėme per maždaug savaitę. Labai gerai, kad inspiruojame tuos vaikus kurti, o ne muštis. Kai man buvo 14 ar 15 metų ir kas nors man būtų pasakęs, kad mano sukurtus žodžius dainuos Samas, nežinau, ką iš laimės būčiau padaręs“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo M. Melmanas. Atlikėjas įsitikinęs, kad jauniesiams tekstų autoriams stimulą kurti suteikė būtent tai, jog jų dainas atliks žymūs muzikantai.

„Sukurk dainą žvaigždei“ projekte dalyvavo Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Saulius Urbonavičius-Samas, Stanislovas Stavickis-Stano, Marijonas Mikutavičius, Alanas Chošnau bei grupės „Biplan“ ir „Saulės kliošas“. Projekto atstovė Agnietė Kurutytė spaudos konferencijos metu pažymėjo, jog būtent šiuos muzikantus prisijungti prie iniciatyvos pakvietė neatsitiktinai – tikėdamasi, kad atlikėjai neabejotinai sutiks. Mat visi jie jau ir anksčiau yra dalyvavę socialinėse akcijose, prisidėję prie įvairių iniciatyvų.

Šis koncertas yra dalis „Bibliotekos pažangai“ projekto.

Koncerto „Daina, kuri saugo“ akimirkos – DELFI nuotaukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją