Nuo disko iki U2

Gruodžio 31-ąją klubo sceną okupuos DJ Martin Virgin ir „South eXpress“ komanda, kuriai vadovauja vienas talentingiausių KĮŽ dalyvių Anatolijus Oleinik. Pernai savo pirmąją dainą, o šį rugsėjį ir visą albumą „Intergalactic Love“, įrašytą kartu su „South eXpress“, „Gravity“ klube pristatęs MartinVirgin jau pradėjo ruoštis naujametiniam pasirodymui, kuriame žada pateikti keletą naujų dainų ir klasikinių disko „koverių“.

„Pažadame, kad pasirodymo metu išspinduliuotos energijos kiekio tikrai užteks apšviesti visą Nidą!“ - rėžia jis. Su DJ Martin Virgin Nidoje koncertuos didžiulė „South Express“ ir kviestinių muzikantų kompanija: Anatolijus Oleinik (vokalas, saksofonas, fleita), Pavelas Rodevičius (bosinė gitara), Vitalijus Rodevičius (saksofonas), Žilvinas Kumpys (trimitas), Mantas Leminskas aka LeMings (plokštelių grotuvas, kompiuteris), Rokas Smilingis (gitara) ir Kastytis Žukauskas (klavišiniai).

Šokių muzikos virtuozas po pasirodymo kartu su kolegomis Dj LeMings („South eXpress) ir St. Stereo („Love In Slow Motion“) stos prie patefonų ir iki pat ryto gros rinktinę disko muziką.

Sausio 1-ąją jėgas atgauti padės vakarėlių liūtai „Tabami NO DJs“ su didžiulio pasisekimo sulaukusia programa „U2 Smashed UP“, kur U2 lyderį Bono sėkmingai keičia vienos geriausių šalies indie muzikos grupių „Flamingo“ lyderis Žilvinas Sebeika. Būtent Žilvinui buvo patikėtas Bono vaidmuo projekte „Tabami goes U2“. „Tabami NO DJs“ - naktiniams klubams skirtas projektas, kurio metu scenoje Vee Diawara (puikiai žinomas prodiuseris ir grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara) su bendraminčiais gyvai miksuoja („mash-up‘ina“) kelių skirtingų stilių dainas.

Priminsime, kad užsienyje jau išpopuliarėjusi, o Lietuvoje pirmuosius žingsnius su „Tabami NO DJs“ projektu žengianti muzikinė naujovė „mash-up“ kuriama miksuojant ir sinchronizuojant kelias skirtingų muzikinių stilių instrumentinius kūrinius ir dainas.

Nemokamas gimtadienis

Tiesa, ši komanda turės publikos dėmesį dalintis su bendru DJ Vidžio, Mario Basanov ir Jazzu projektu, kurį jau taip pat puikiai žino šokių muzikos entuziastai ir gerbėjai. Bendra didžėjaus Vidžio ir prodiuserio Mario Basanov muzikinė kūryba jau pelnė pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. 2007-ųjų vasarą jų remiksuotas britų prodiuserio Atjazz ir vieno žinomiausių house vokalistų Robert Owens kūrinys „Love Somenone“ sukosi „BBC Radio 1“ radijo eteryje. Ne mažesnės sėkmės sulaukė ir kūriniai „I‘ll Be Gone“ bei „Who‘s Shot the Silence“, įrašyti kartu su buvusia grupės „Pieno lazeriai“ vokaliste Juste Arlauskaite, dabar žinoma kaip Jazzu. Visai neseniai Jazzu ir Leono Somovo projektas MTV apdovanojimuose pripažintas geriausiu Baltijos šalyse. Beje, Thames Valley universitete džiazo vokalo specialybę šiemet baigusi Justė Vidžio ir Mario Basanov projekto kūriniams tekstus rašė pati.

Sausio 2 d. (kaip juokauja šios radijo stoties didžėjai – gruodžio 33-iąją) šiame klube bus švenčiamas visoje Lietuvoje dėl išskirtinės muzikos gerai žinomos Kuršių Nerijos radijo stoties „Neringa FM“ trečiasis gimtadienis.

Šią radijo stotį mėgsta ir palaiko daugelis Lietuvos muzikantų, prodiuserių, tad „Neringa FM“ darbuotojai neabejoja, kad šiais metais kaip ir praėjusiais improvizuotus pasirodymus surengs gyvo garso grupės, didžėjai. Gimtadienio proga „Neringa FM“ visiems dovanoja nemokamą įėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją