Muzikinės Adomo kelionės iš Vilniaus į Briuselį ir atgal

Muzikantų šeimoje išaugusio Adomo Laurinaičio balsą galima išgirsti neseniai „Silence Music“ išleistame Leon Somov albume „No Batteries No Toys“. Trejus metus Belgijoje gyvenantis atlikėjas taip pat yra dalyvavęs projektuose su grupėmis „Pieno Lazeriai“ bei „Dublicate“, ilgą laiką dainavo gospel muzikos kolektyve „Sounds in G“.

Adomas            S.Djeiham nuotr.
Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigęs Adomas į Belgiją pirmą kartą nuvyko pagal „Erasmus“ programą, o šiuo metu ten muzikuoja trijuose projektuose. Vienas jų skirtas elektronikai – jame ir tekstus, ir muziką rašo pats Adomas. Funk grupėje „The KMGs“ lietuvis yra pagrindinis vokalistas, taip pat rašo tekstus ir muziką, o dar viename projekte su kolege vokaliste atlieka džiazo standartus.

Monika Liu – nuo „Dainų dainelės“ iki techno vakarėlių

Klaipėdietė Monika Liubinaitė, kuri nuo šiol vadinsis Monika Liu, muzikinę karjerą pradėjo penkerių, kai ėmė mokytis griežti smuiku. Dainavimą ji atrado tik po dešimties metų ir iškart triumfavo konkurse „Dainų dainelė“. Baigusi mokyklą Monika pasirinko džiazo muzikos ir vokalo studijas Klaipėdos universiteto Muzikos fakultete.

Praėjusių metų vasarą Monika sulaukė kvietimo pasitobulinti vasaros stovykloje vienoje prestižiškiausių muzikos mokyklų pasaulyje - Berklio koledže Bostone. Itin sėkminga kelionė baigėsi tuo, kad Monikai buvo skirta dalinė stipendija nuolatinėms studijoms koledže. Į JAV vokalistė studijuoti išvyks kitų metų rudenį.

Naktiniam gyvenimui artimesnė Monikos karjeros dalis prasidėjo prieš keletą metų. Tuomet ji kopdavo į naktinių klubų scenas, kur improvizuodavo pritardama didžėjams. Prieš penkis metus su elektronikos kūrėju IJO ir kitais klaipėdiečiais įkūrė projektą „8 Maršrutas“, kuris tapo Lietuvos hiphopo apdovanojimų laureatu. Monikos balsas girdimas ir dviejuose „Silence Family“ nario Few Nolder albumo „New Folder“ kūriniuose. Šiuo metu Monika studijoje kuria su prodiuseriu Mario Basanov.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)