„Jau ruošdami albumą leidybai žinojome, kad dėl ekonominės krizės ženkliai krenta muzikinių albumų pardavimai, – pasakoja grupės lyderė Julija Ritčik, - bet juk nestosi pusiaukelėje. Tuo labiau, kad šis albumas – pirmas mūsų rimtas autorinis darbas, tad negailėjome nei laiko, nei lėšų tam, kad atliktume ir pristatytume šį darbą kuo kokybiškiau, ir džiaugiamės, kad tai pavyko įgyvendinti. Tačiau iš mažėjančių pardavimų akivaizdu, kad šiuo metu žmonės vis rečiau išlaidauja CD ar DVD produkcijai, tuo labiau, kad viską galima rasti internete ir parsisiųsti nemokamai. Mūsų albumas nėra išimtis. Kadangi pati muzika ir galimybė dalintis ja su žmonėmis mums yra svarbesnė už pelną, užuot kovoję su vėjo malūnais, nusprendėme sudėti į mūsų tinklalapį visas albumo dainas MP3 formatu ir leisti visiems norintiems parsisiųsti jas ne tik nemokamai, bet ir legaliai. Suprantame, kad iš esmės problemos neišspręsime - juk realiai pinigus kainuoja ne tik albumo leidyba, bet ir dainų įrašai. Kada nors, tikiuosi, bus sugalvotas veiksmingas sprendimo būdas, o kol kas, jei žmonės nori klausytis mūsų, – tegul daro tai per „4Fun“ oficialų tinklalapį bent nenusižengdami įstatymams.“

Tie, kurie vertina ne tik muziką, bet ir jos apipavidalinimą, galės įsigyti dvigubą CD internetu – išėmusi likusią albumo tiražo dalį iš prekybos, grupė įdiegė elektroninę parduotuvę savo svetainėje.

„Internete albumas kainuos brangiau, nei buvo parduotuvėse, - sako Julija, - bet suskaičiavus viską, ką investavome į įrašus, leidybą, pristatymą ir reklamą, tai yra tik albumo savikaina. Taigi, ši prekė skirta tiems, kurie vertina muzikinį albumą kaip produktą bei nori ir gali sau leisti mokėti pinigus už kokybę, stilingumą, gražų dizainą bei dainų tekstų ir informacijos bukletą.“

Grupė taip pat siūlo visiems, norintiems paremti „4Fun“ muzikinę veiklą, padaryti tai tiesiai per grupės tinklalapį. „Užuot raginę pirkti mūsų produkciją, norime suteikti žmonėms laisvę klausytis mūsų muzikos nemokamai ir teisėtai, o turint norą ir galimybę, suteikti tokią materialinę paramą, kokią jie patys nuspręs“, - sako grupės lyderė.

Netrukus radijo stotis pasieks dar vienas albumo „Dėlionė“ singlas – baladė „Mano daina“, kuri buvo aranžuota ir įrašyta Rygoje vieno geriausių Latvijos prodiuserių G. Stankevčs. Į albumą „Dėlionė“/“A puzzle“ taip pat įėjo ankstesni singlai: 2007 m. eurovizinė baladė „Love or leave“, garsiu hitu Lietuvoje ir Latvijoje tapęs bendras su latviais „Walters&Kazha“ kūrinys „With U“, duetas su Neda „Tarp“, „Lietaus traukinys“ bei „Dėlionė“.

DELFI skaitytojams pirmiesiems suteikiama galimybė pasiklausyti ir legaliai parsisiųsti keletą grupės „4Fun“ dainų. Daugiau kūrinių ieškokite oficialiame grupės tinklalapyje www.4fun.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją