V.Povilionienės teigimu, šis nuo birželio 29 iki liepos 6 dienos Lietuvos liaudies kultūros centro salėje veiksiantis klubas skirtas besidomintiems dainos ir apskritai Lietuvos kultūros istorija, tai pat tiems, kas galbūt negali įsigyti bilietų į Pasaulio lietuvių dainų šventės renginius.

Susitikimų metu visiems susibūrusiems bus dalinami dainų žodžiai, o kas jų negaus, pasak Klubo organizatorės, galės "pažiūrėti per kaimyno petį".

Dainos klubo atidarymo metu sekmadienį bus kalbama apie Dainų šventės ištakas, tradicijas, pokyčius ir prasmę, dainuojamos linksmiausios tradicinės šių švenčių dainos. Vakare dalyvaus Lietuvos karo akademijos choro "Kariūnas" vokalinė grupė, moterų choras "Eglė", poetas Vladas Braziūnas, kompozitorius Vytautas Montvila, Kanados jaunimo choras ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos choras.

Pirmadienį rengiamame vakare "Lietuviškos plokštelės vakar ir šiandien" bus pasakojama apie pirmuosius lietuviškus įrašus, taip pat kadaise populiarių ir vėl atgimstančių dainų atsiradimo istorijos.

Pasak V.Povilionienės, klubo organizatoriai surado akordeonu grojantį žmogų, kuris moka daugybę senus laikus primenančių dainų - kartu su juo dainuoti galės visi susirinkusieji.

Antradienį Klubo susitikime "Vaikų ir jaunimo dainos" kompozitorius Algirdas Klova pristatys šiuolaikines sroves lietuviškoje muzikoje, improvizuos folkloro ansamblis "Reketukai", Vaicenavičiaus šeimos muzikavimo grupė ir kiti.

Trečiadienį Dainos klube viešės Bostono folkloro ansamblis "Sodauto", pasakojimus ir vaizdajuostes apie išeivijos istoriją iliustruos dainos.

Ketvirtadienį rengiamoje Folkloro dienoje kartu su klausytojais dainuos senieji dainininkai ir muzikantai iš visos Lietuvos.

Penktadienį menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis ir režisierius Vytenis Pauliukaitis diskutuos apie vaizdo klipus ir jų santykį su daina, bus rodomi įvairių laikotarpių lietuviškieji vaizdo klipai.

Paskutiniąją dieną - liepos 5-ąją - Dainos klubas ir jo svečiai, dainuodami kartu, bandys suvokti, ką jų gyvenimuose reiškia daina.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją