Pirmuoju grupės „Skylė“ hitu drąsiai gali vadintis daina „Kazokai“ iš debiutinio albumo „Žydinčių moterų džiaugsmas“. Daina apie besiilginčias meilės moteris bei kazokus, važiuojančius pas jas, greit plito iš lūpų į lūpas bei iš gitaros į gitarą.

Daina „Dvyniai“ buvo parašyta kalėdiniam spektakliui „Saulės kelionė“ ir žymi periodą, kai 1995-2001 metais „Skylė“ dirbo kartu su režisiere Vega Vaičiūnaite ir jos fantasmagoriškų lėlių, ugnies ir muzikos teatru „Miraklis“. Šventinis spektaklis buvo rodomas Vilniaus ir kitų miestų pagrindinėse aikštėse, o į „Sapnų trofėjus“ pateko naujai šiemet perrašyta dainos versija.

Vienas rinktinio albumo perliukų - ypatinga – koncertinė - „Meilės dueto“ versija iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Ji buvo įrašyta praėjusį rudenį koncerto su styginių orkestru metu. Pati opera grupės lyderio Roko Radzevičiaus buvo sukurta 2002 m., o jos premjera įvyko tais pačiais metais Klaipėdos miesto šventėje. Vėliau spektaklis buvo parodytas kelias dešimtis kartų įvairiuose Lietuvos miestuose, jame vaidino M. Mikutavičius, K. Smoriginas, J. Miščiukaitė, V. Bagdonas, O. Ditkovskis, V. Malinauskas.

„Geležinės rūtos“ – dar niekur neleista ir neskambėjusi koncertuose daina, sukurta vienam iš dar tik planuojamų įgyvendinti projektų. Ji šiek tiek liūdnai ir ironiškai kalba apie vyriškumą šiandien, kai abi lytys keičia savo pozicijas, iš naujo dalinasi „įtakos sferomis“, ir vis sunkiau išlukštenti, kur glūdi vyriškumo esmė. Su liūdna šypsena žvelgiama į kitą lytį, kuri, žadėjusi šilumą ir jaukumą, nejučia iš „kitos lyties“ virsta „priešinga lytimi“, o švelnios rankos ir aistringos akys vietoj pažadėtųjų rojaus sodų užleidžia žemę geležinėmis rūtomis...

Ši daina tarsi tiltelis į jau sumanytus ir pradėtus įgyvendinti projektus – kūrinius, kuriuose išryškės tradiciškai vyriškam pasauliui priskiriamos kovingos nuotaikos, bus bandoma užčiuopti, kur slypi pasipriešinimo užtaisas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją