- Kaip prabėgo "Skylės" vasara? Gal šią vasarą nutiko kas nors ypatingo ir įkvėpė jus kaip kūrėjus?

- Aistė: Prabėgo koncertuojant, kuriant ir planuojant naujus dalykus. Aš ypatingai džiaugiuosi kūrybine šios vasaros puse – ruošiame naują programą su tematine ašimi.
- Rokas: Skylėnams pavyko šiek tiek paatostogauti, bet turime naują užduotį ir tikslą – autorinės dainos partizaninių laisvės kovų tema. Gilinomės į autentišką medžiagą, diskutavome. Jaučiamės gavę naują kūrybinį impulsą. Aplink grupės branduolį pritraukėme naujų neabejingų šiai temai muzikantų. Grupės viduje susitelkimo atmosfera.

- Įsimintiniausias vasaros įvykis – vienas kaip kūrėjo, kitas kaip žmogaus?

- Aistė: Ši vasara nepagailėjo svarbių įvykių ir asmeniniame, šeimos gyvenime. Maži, bet malonūs atradimai įvyko vasaros pradžioje atostogaujant Nidoje. Ten daug važinėjom dviračiais, numynėm į Bulvikio ragą, lipom į Vecekrugo kalną – nuo jo atsiveria Kuršių Nerija į visas keturias puses. Iš žvejų pirkom šviežią starkį, gaminomės pagal vietinius receptus… Na, o iš kito kampo – sukūriau keletą naujų tekstų, eilėraščių, porą naujų dainų. Man tai svarbus šios vasaros pasiekimas .

- Rokas: Surengėme kūrybinę stovyklą, kurioje šturmavom naujas “partizanines” dainas. Savaitei įsikūrėme vieno iš grupės narių sodyboje Anykščių rajone. Pagal laisvės kovotojų tradiciją, visi dalyvaujantys šiame projekte turime slapyvardžius. O vietovę, kurioje įsirengėme kūrybinę “žeminę”, pagal šeimininko slapyvardį praminėme Mėnuliškėmis. Paskutinę stovyklos dieną surengėme pusiau viešą perklausą – pasikvietėm į ją partizaną Albertą Pūką “Učitelį Albą”, partizanų Antano Žilio “Žaibo” ir Zofijos Žilienės “Klajūnės” sūnų Algimantą Žilį. Atvažiavo ir tyrinėtojas Romas Kaunietis, kuris yra sukaupęs daug vertingos medžiagos apie šį laikotarpį, kiti neabejingi žmonės.

- Gal šią vasarą gimė kūrinys, kuriuo esate labai patenkinti?

- Rokas:  Pavyko sukurti nemažai tekstų ir dainų, labiausiai džiaugiuosi daina “Klajūnė”. Ją įkvėpė realiai gyvenusios partizanės Zofijos Žilienės “Klajūnės” istorija. Daina dedikuota visoms pasipriešinimo kovose dalyvavusioms moterims.

- Su kuo siejate rudenį? Ko laukiate? Kokie kūrybiniai planai?

- Aistė: Atrodo, ruduo turėtų būti kūrybingas ir aktyvus – laukiu koncerto su styginių kvartetu Šv. Kotrynos bažnyčioje per rudens lygiadienį. Labai laukiu ir naujo leidinio pasirodymo – rinktinio visų laikų "Skylės" dainų disko "Sapnų trofėjai".

- Rokas: Teks ir įrašų studijoje pasėdėti – surepetavę naująją programą šį rudenį ją pradėsime įrašinėti.

- Apie Jusu būsimą albumą jau nemažai rašoma? Kada jis planuojamas? Kokio jo laukti gerbėjams? Kokias albumo dainas išskirtumėte?

- Rokas: Nupūtėme dulkes nuo senųjų įrašų ir atrinkę ryškiausias visų "Skylės" gyvavimo periodų dainas paruošėme leidinį. Dabar jau tikrai galime pasakyti, kad spalio pradžioje rasite jį gulintį parduotuvių lentynose. Dainų per ilgą laiką pavyko sukurti daug, išrinkti ir suverti ant vieno siūlo nėra paprasta, tad nusprendėme kad "Sapnų trofėjai" bus dviguba kompaktinė plokštelė. 

- Aistė: Tiems, kurie "Skylę" atrado tik po “Povandeninių kronikų”, šis albumas išskleis visą spalvingą grupės kūrybinę istoriją. Senieji gerbėjai galės patogiai klausytis pamėgtų ankstyvųjų dainų, kurios dabar prieinamos tik magnetinėse kasetėse. Bus ir netikėtumų – dar niekur neįtrauktų kūrinių, o štai senos dainos “Ernestas” ir “Dvyniai” sulaukė naujos aranžuotės ir perdainavimo. Įtrauksime “Meilės duetą” iš roko operos “Jūratė ir Kastytis”, įrašytą koncerto su styginių orkestru metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją