Pagrindinė projekto vokalistė Rasa Bubulytė džiaugėsi, jog sostinėje vykusio šventinio koncerto metu programa buvo pristatyta itin gausiai miniai - jų pasirodymą stebėjo kone 17 tūkstančių klausytojų.

„O festivalyje „Mėnuo Juodaragis“ publika mus priėmė ypatingai šiltai, nepaisant to, jog Lietuvoje koncertavome pirmą kartą ir žmonės dar nebuvo girdėję mūsų muzikos, - įspūdžiais dalinosi dainininkė, - Net ir pradėjus lyti niekas nesiskirstė.“

Nuo 2008 metų Liverpulyje pradėjusio dirbti kolektyve be lietuvės Rasos dar groja penki instrumentalistai iš Norvegijos: Gunhild Ramsay Kristoffersen, Snorre Bergerud, Bjørn Tor Holmehslandeh, Nils Bogen ir Sindre Skeie. Kiekvienas iš jų atskirai jau yra išleidę begalę įvairių muzikinių įrašų.

Atlikėjai nepataria daug laužyti galvos ir bandyti priskirti jų kūrybos vienam žanrui. Klausytojas čia ras tiek populiariosios muzikos, tiek ir progresyvaus roko bei tradicinių folkloro ar net modernios elektronikos elementų. Dėl to šioje muzikoje jaučiama kinematografinė nuotaika, tačiau tuo pačiu ji - judanti ir melodinga.

Projekto „Rasa Basom“ skambesys - itin organiškas bei sukurtas išskirtinai gyvais instrumentais: be pagrindinio moteriško bei pritariamojo vyriško vokalų čia dalyvauja ir bosinė, akustinė bei elektrinė gitaros, būgnai, klavišiniai, varpeliai ir t.t.

Anot muzikantų, jų kūryba turėtų būti įdomi ne tik naujovių mėgėjams, bet ir Ennio Morricone, „Massive Attack“, „Cocteau Twins“, Angelo Badalamenti bei „Radiohead“ gerbėjams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją