Albumą sudaro 7 kompozitoriaus Fausto Latėno parašytos dainos, skirtos Baltijos kelio 20-mečiui, kurių tekstų autoriai – prof. Vytautas Landsbergis ir poetas Vladas Braziūnas, o atlikėjai – garsūs ir talentingi Lietuvos dainininkai: Jokūbas Bareikis, Elžbieta Latėnaitė, Kostas Smoriginas, Česlovas Gabalis, Gintarė Skėrytė, Neda Malūnavičiūtė ir Povilas Meškėla.

http://g.delfi.lt/m/pc/20090807150110.J.Bareikis_Kazkur_tolimajam_kraste_fragment.mp3 J.Bareikio dainos „Kažkur tolimajam krašte" ištrauka (muzika: Faustas Latėnas / tekstas: Vladas Braziūnas / aranžuotė: Audrius Balsys)

Įrašuose taip pat dalyvavo ir garsūs instrumentalistai - Petras Vyšniauskas, Audrius Balsys, Eugenijus Jonavičius bei Gintautas Gascevičius.

Pažymėtina, kad visi albumo kūriniai yra visiškai nauji, išskyrus titulinę dainą „Tu ne viena, Lietuva!”, kuri jau yra (ir ne kartą) skambėjusi TV ar radijo eteryje.

Faustas Latėnas tikisi, kad Baltijos kelio 20-mečio proga išleidžiamas albumas „Tu ne viena, Lietuva!” visiems primins išskirtinį įvykį mūsų šalies (o kartu – ir Latvijos bei Estijos) istorijoje, kuris suvienijo neįtikėtiną daugybę įvairių kartų, socialinių sluoksnių žmonių ir visam pasauliui pademonstravo, kiek daug gali reikšti pilietiškumas bei patriotizmas.

„Suprantu, kad Tėvynės tema šiuolaikiniame gyvenime toli gražu ne pirmaeilė... Bet man norėtųsi, kad šio proginio albumo dainos primintų ir Baltijos kelią, ir tautinę savimonę, bei paskatintų pagalvot, kas yra ta Lietuva, kurios vardo 1000-metį šiemet minime,“ – pranešime spaudai sakė kompozitorius.

Priminsime, kad š.m. liepą UNESCO Baltijos kelio akciją įtraukė į Tarptautinį registrą Pasaulio atmintis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją