Šį koncertą, kuris įeina į Euroradijo ciklą „Atradimai“, transliuos 19 Europos šalių radijo stotys. Ne veltui jis yra apibūdinamas „didžiausia Europos sale“ – jo klausysis daugiamilijoninė auditorija.

Pirmojoje vakaro dalyje choras „Jauna Muzika“ pagiedos lietuvių muzikos patriarcho Juozo Naujalio motetą „O beate S. Casimiri“ ir „Missa in honorem S. Casimiri“. Po pertraukos bus atlikta garsaus italų baroko kompozitoriaus Alessandro Scarlatti oratorija „Šv. Kazimieras, Lenkijos karalius“. Florencijoje sukurta ir keletą kartų atlikta XVIII a. ši oratorija ilgam nugrimzdo į užmarštį. Po kelių šimtmečių jos partitūra - vėl Lietuvoje.

Artėjant Lietuvos valstybės jubiliejui prisimenami reikšmingi praeities paminklai ir asmenybės. Viena tokių – šv. Kazimieras (1458-1484), vienintelis Lietuvos katalikų šventasis, garsėjęs intelektu, pamaldumu, gailestingumu ir skaistumu.

Karalaičio dorybės, stebuklai ir ankstyva mirtis paskatino Šv. Sostą kanonizuoti Kazimierą (1521), o vėliau ir paskelbti Lietuvos globėju.

Koncerto transliaciją galima bus girdėti per Lietuvos radijo 2-ąją programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją