Į koncertus Lietuvoje kartu su muzikantais keliauja garso ir apšvietimo įranga, taip pat didžiulis 3x4 m ekranas, kuriame koncertų metu rodomos prie atliekamų dainų priderintos vaizdo projekcijos. Turas „Beribiam danguje 2003“ startavo gegužės 5 dieną koncertu Vilniuje, Katedros aikštėje. Pirmosios turo dalies pabaiga numatoma gegužės 30 dieną Paryžiuje. Kad sugrotų gegužės mėnesio koncertus Andrius Mamontovas ir muzikantai Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas bei Meinardas Brazaitis iš viso nukeliaus apie 10 000 kilometrų.

Ukmergėje vykusiame išlydėtuvių į Europą koncerte dalyvavusio grupės „G&G sindikatas“ vadybininko Justo Čekuolio teigimu, jam labai patiko visas koncerto sumanymas ir įgyvendinimas. „Tai buvo aukšto lygio pasirodymas, vertas didelės pagarbos. Beveik dviejų valandų programos su tokiu apipavidalinimu Lietuvoje šiuo metu daugiau niekas nėra pajėgus atlikti“, - po koncerto dalinosi įspūdžiais Justas Čekuolis.

Pasak grupės „Lemon Joy“ lyderio Igorio Kofo, lyginant su prieš dvi savaites vykusiu Andriaus Mamontovo pasirodymu Katedros aikštėje, kitus turo koncertus efektingai papildė vaizdo projekcija ant didelio ekrano. „Renginys ne tik pateisino, bet ir pranoko mano lūkesčius“, - sakė viename iš turo koncertų apsilankęs Igoris Kofas.

Per dvi turo savaites įvyko Andriaus Mamontovo koncertai Vilniuje, Šiauliuose, Kėdainiuose, Panevėžyje, Marijampolėje bei Ukmergėje. Šie koncertai sutraukė 300-600 žmonių, Vilniuje Katedros aikštėje koncertą stebėjo apie 10 000 žiūrovų. Dėl pasiruošimo artėjančioms gastrolėms Europoje, planuotas koncertas Utenoje perkeltas į rudeninę turo dalį ir įvyks spalio mėnesį. Rudenį taip pat numatomi koncertai Kaune, Anykščiuose, Alytuje. Vasarą ketinama aplankyti Klaipėdą ir Palangą.

Į koncertus Vokietijoje, Olandijoje ir Prancūzijoje muzikantai vyks su maždaug dvi tonas sveriančia garso ir apšvietimo įranga, kuri pritaikyta iki 1000 vietų koncertinėms salėms.

Didelio susidomėjimo turo koncertuose sulaukė ir yra noriai perkamas ne tik naujasis albumas „Beribiam danguje“, bet ir turo atributika, ypatingai marškinėliai „Popsas užkniso juodai“, kurių pirmoji partija jau parduota.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją