Daugiau nei 20 gyvų pasirodymų bei tuzinas įvairiausių pramogų džiugino daugiau nei 2000 atvykusių muzikos mėgėjų beveik tris paras. Penktadienio popietę atidarytas palapinių miestelis, įsikūręs tiesiog miške, labai greitai tapo sausakimšu, todėl kai kurie lankytojai įsigudrino įsikurti tiesiog pagrindinės scenos teritorijoje arba per žingsnį nuo salą apsupusio ežero.

Festivalį vakare atidarė blues-rock stilių grojantys „Andrius ir Grupė Pėdsakai“. Po jų scenon lipę jauni ir energingi „Bekešo Vilkai“ surinko ir išjudino pirmąją festivalio gausesnę auditoriją. Netrukus ant scenos pakilo šešėlių teatru Europos nesužavėjusi Julijos Ritčik grupė „4fun”. Ji linksmino tik ištikimiausius savo gerbėjus.

„Bitės“, kurių vedlys yra paskutiniais tą dieną pasirodžiusių „Saulės Kliošo“ narys Alvydas Mačiulskas, ne vienam įžiebė šypseną, mat grupės gitaristas grojo tepasidabinęs marškinėliais bei trumpikėmis. „Pieno Lazeriai“ su charizmatiškąja Giedrė Kilčiauskiene priešakyje surinko bene gausiausią penktadienio minią. Palepinę klausytojus senais ir naujais kūriniais, pasirodymo pabaigoje jie privertė ne vieną uždegti žvakutes, mat Giedrė atliko solo numerį, pianinu sugrodama Džordanos Butkutės dainą „Gimimo diena“.

„Aš tave labai myliu“ – nuo scenos pasakė Giedrė, taip dainą dedikuodama savo vyrui Dominykui, tą dieną šventusiam gimtadienį.

Vakarą užbaigė „Pravdos“ naujokų apdovanojimų nominantai „Brassbastardz“ bei nuolatiniai „Kaunas Jazz“ dalyviai „Saulės Kliošas“. Pasibaigus pagrindinės scenos vyksmui, dauguma festivalio lankytojų patraukė į palapinių miestelį, o ištvermingiausi okupavo „Gatvės Šokių“ sceną kartu su DJ Vaiper.

Šeštadienis prasidėjo su swingo, gospelo bei pop / rock garsais – pakaitomis į sceną lipo “Magic Time Orchesrta”, gospel choras “Sounds in G” bei “Živilė Ba ir grupė“.

Alternatyvūs komediantai „Suicide DJs“ parodė, kad kepinant saulei geriausia yra groti ne ant scenos, o tiesiog vandenyje. Laimei, prieš nulipdami, jie išjungė savo instrumentus ir savo teatrališką šou pabaigė grodami tiesiog įbridę į ežerą.

Tie, kas suvažiavo paklausyti tik vakarinės dalies, taipogi neliūdėjo, nes organizatoriai pasirūpino nemenku skaičiumi „užklasinės veiklos“. Jei norėjai įšokti į ežerą, tačiau likti sausas – visai šalia scenos tavęs laukė „vandens kamuoliai“. Jei norėjai išmokti pašokti ar netgi pasportuoti – tu buvai laukiamas lindyhoperių bei „Urbandance“ šokėjų okupuotoje pušų oazėje. Jei skrandis pasiilgo kažko labiau gurmaniško nei rytinis sumuštinis ar grilio dešrelės – Dragužių kaimo gaminiai „Sūrio bare“ neturėjo palikti abejingų. O taipogi - „Kino Pavasario“ filmai, batutas, menininkų turgelis, muilo burbulai, masažas, futbolas...

Vakarinę dalį atidarė „Poliarizuoti stklai“, kurių lyderio Šarūno Mačiulio stotu, charizma bei šypsena, ko gero, žavisi ne viena Lietuvos moteris, o „Medžiai be lapų“ tikriausiai yra ta daina, kurią moka groti ne vienas pradedantysis rokeris.

Tačiau dainavo ją ir jauni, ir seni. „Antis“ turbūt buvo ne vienam laukiamiausia festivalio grupė – tą bylojo tiek stovintys, tiek sėdintys klausytojai, praktiškai nepalikę erdvesnės vietos.

„SSG“ su Algiu Greitai pasirodė išskirtine sudėtimi. Ant scenos tradicinę grupės sudėtį papildė trimitininkas ir saksofonistas.

„Viskas tik dėl meilės „Tamsta“ klubui ir be abejo jums“ – pradėdamas pasirodymą šypsodamasis pasakė Algis Ramanauskas-Greitai. Po „svastikų“ netikėtai visus pašokdino lietuviškosios šokių muzikos guru Leon Somov. Susižeidus jo partnerei Jazzu, pasirodymas iš pradžių buvo atšauktas.

Tačiau Jazzu ant scenos pakeitė kitas vokalistas ir „Tamsta Muzikos“ lankytojai buvo nudžiuginti nemenka porcija elektroninės muzikos.

Galiausiai vakarą trankiai užbaigė „G&G Sindikatas”, surengęs neįprastai ilgą ir publikos gausiais aplodismentais palydėtą pasirodymą. Už DJ pulto stojęs Mamania šokdino susirinkusius iki pat aušros.

“Festivalis patiko – pradedant kaina, superine vieta, baigiant išgirsta muzika. Aišku norėtųsi, kad būtų ir kokių nors užsieniečių, kurie groja “Tamstoj”, tačiau, gal dar viskas priešaky? Juk pirmas kartas! – dalijosi įspūdžiais festivalyje dalyvavęs Robertas – Šalia kitų nuolatinių fesitivalių, tokių kaip Heinekenas Lenkijoje ar „Be2gether“ Norviliškėse šis nuo šiol - irgi sąraše. Ypač žinant, kad festivaliai turi tendenciją augti ir būti dar geresni, nei praeitas kartas”.

Festivalio akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją