http://g.delfi.lt/m/pc/20090807150110.J.Bareikis_Kazkur_tolimajam_kraste_fragment.mp3 J.Bareikio dainos „Kažkur tolimajam krašte" ištrauka (muzika: Faustas Latėnas / tekstas: Vladas Braziūnas / aranžuotė: Audrius Balsys)

Daugumos dainų tekstų autorius – poetas Vladas Braziūnas, o titulinio kūrinio „Tu ne viena, Lietuva!” žodžiai parašyti prof. Vytauto Landsbergio.

Beje, tai iki šiol buvo vienintelė albumo daina, kuri jau yra (ir ne kartą) skambėjusi TV ar radijo eteryje.

Faustas Latėnas tikisi, kad Baltijos kelio 20-mečio išvakarėse išleidžiamas albumas visiems primins išskirtinį įvykį mūsų šalies (o kartu – ir Latvijos bei Estijos) istorijoje, kuris suvienijo neįtikėtiną daugybę įvairių kartų, socialinių sluoksnių žmonių ir visam pasauliui pademonstravo, kiek daug gali reikšti pilietiškumas bei patriotizmas.

„Suprantu, kad Tėvynės tema šiuolaikiniame gyvenime toli gražu ne pirmaeilė... Bet man norėtųsi, kad šio proginio albumo dainos primintų ir Baltijos kelią, ir tautinę savimonę, bei paskatintų pagalvot, kas yra ta Lietuva, kurios vardo 1000-metį šiemet minime,“ – sakė kompozitorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją