Paskutinio “Pulse AD” metu savo netradicinį pasirodymą žada grupė “Happyendless”, o mados kolekciją pristatys Ramunė Strazdaitė ir tapytojas Vilmantas Marcinkevičius. “Happyendless” vokalistas Marijus Šmitas teigia, kad šį ketvirtadienį grupė publikos teismui pateiks naujas “Happyendless” kūrinių versijas bei netradicinį koncertą.

“Pulse AD” projekto idėja buvo renginių metu apjungti tris šiuolaikinio meno rūšis: muziką, madas, video bei foto instaliacijas. Visų šių kultūrinių projektų sintezė “Pulse AD” išskyrė iš kitų klubinių vakarėlių kaip originalių performansų sceną bei vietą, kur pirmą kartą savo darbus pristatydavo dar nepripažinti kūrėjai.

“Pulsas padarė savo. Nuo pat pirmo renginio mes bandėme visuomenei parodyti, kad naktinis klubas gali būti vieta, kurioje save kuo puikiausiai gali realizuoti menininkai, norėjome jiems suteikti pastovią vietą ir laiką, kur jie galėtų pristatyti savo darbus. Norėjome parodyti visuomenei, kad mes turime ir subkultūrą, kiek kitokią nei medžio drožiniai ar lino audeklai. Viskas: media, muzikiniai projektai, mada visa tai gali pagyvinti vakarėlį, sukelti gerų emocijų tiek lankytojams, tiek renginio dalyviams. Tai buvo ir yra socialinis projektas, klubo ir menininkų bendradarbiavimas stengiantis žmonėms parodyti kiek įmanoma įvairesnes šiuolaikinės saviraiškos formas”, - sakė “Pulse AD” idėjos autorius Julius Gružinskas.

Per 15 įvykusių “Pulse AD” renginių “Gravity” scenoje pasirodė per 50 DJ’ų tarp kurių ir viešnia iš D.Britanijos DJ Spice. Buvo parodytos tokių dizainerių kolekcijos kaip: Aušros Norkutės "silky-I-2-k", Ramunės Strazdaitės ir Vilmanto Marcinkevičiaus “Dievybės surenkančios žaislus”, Kristinos Maselskytės ir Gyčio Bertulio klubinių rūbų linija “Naftalinas”, Žydrūnės Grigonytės “Pret-a-Porter”, Katios Bogdabovos (iš Toljačio) “Acme” bei jaunų dizainerių Astos Kadzevičiūtės ir Annos Počekutovos diplominis darbas “Pažiūrėk į mane”.

“Pulse AD” scenoje pristatytos Almanto Kiškūno dvi “body-art” programos “Latin” ir “Bull-It”, Daivos Urbonavičiūtės ‘workshop’ studija (workshop - gyvas mados studijos darbo procesas klube – aut. past.). Šukuosenų šou pristatė žinoma Vilniaus ir Europos kirpėja Lina Žvirblytė.

Projekto “Pulse AD” metu surengti gyvi elektroninės muzikos koncertai su tokiomis grupėmis kaip “Happyendless”, “Empti”, “Netslov” (Rusija), “Bix”, “Saulės Kliošas”, “Latin Power”, “Nyuo Play”. “Pulse AD” scenoje nauju amplua pirmą kartą pasirodė šiauliečiai “Bix”. Populiarioji Lietuvos roko grupė savo kūrinius pristatė perdarytus ‘drum’n’bass’ muzikos stiliumi.

Tokiu “Bix” pasirodymu “Gravity” klube primą kartą nuskambėjo gaudžiančios gitaros ir tokie ‘biksų’ hitai kaip “Sex Revolution”, “Kiaulė” ir kt. Grupės “Saulės kliošas” vokalistės Vikos atsisveikinimui su grupe buvo pasirinkta būtent “Pulse AD” scena. Šių renginių metų grupės “Empti” lyderis ir prodiuseris Paulius Kilbauskas pirmą kartą debiutavo kaip DJ’us ir šią savo veiklą tebetesia iki šiol.

“Pulse AD” vakarėlių metu savo video ir fotografijos, bei tapybos darbus rodė menininkas PB8 (Andrius Rugevičius) šiuo metu dirbantis su grupe “Happyendless”, PINK-EYE, Augustas G., Juozas Dūda (fotografas dirbęs su tokių grupių foto sesijomis kaip “G&G Sindikatas”, “Sh”, “Jazzus Juice”, “Soja”), Eglė ir Ieva, “Crystal Logic”, Paulius Jautakas, Raimundas Dičius ir Vilius Mačiulskis. Tapybos sumanymus ant Ramunės Strazdaitės mados kolekcijos rūbų atskleidė Vilmantas Marcinkevičius.

Čia pirmą kartą viešai savo kūrybą pristatė Vilniaus dizainerių grupė “D117” bei interjero kūrėjai “Amber Drops”. “D117” pristatė savo interaktyvias video projekcijas, o “Amber Drops” siekė sukurti intymią aplinką klube nenaudodami raudonos šviesos.

“Pulse AD” nuo 2002-ų metų rugsėjo mėnesio buvo vienintelis klubo “Gravity” renginys į kurį lankytojai buvo įleidžiami nemokamai. Pasiteiravus apie “Pulse AD” atgimimo galimybes ateityje, šio projekto autorius Julius Gružinskas atsakė, jog “Pulse AD” neatgims, bet galbūt transformuosis į dar sudėtingesnį renginį.