Penktadienį festivalyje koncertavo lietuviams puikiai pažįstami „Bedwetters“, taip pat jau mūsų šalyje keletą kartų viešėję teatrališkieji „The Tiger Lillies“. Spaudos konferencijoje pastarieji mielai rodė savo veido raumenų sugebėjimus, juokavo, kad grimuojasi dėl to, jog šiaip gyvenime yra nepatrauklūs, o po pasirodymo žadėjo nuogi eiti į jūrą. Kaip buvo iš tiesių - istorija nutyli, mat atlikėjams už scenos buvo įrengtas atskiras, tvoromis atvertas, priėjimas prie jūros).

Tą patį vakarą mažesnėje scenoje pasirodė ir draugyste su supermodeliu Kate Moss bei skandalingu elgesiu garsėjantis Peteris Doherty (scenoje jis pasirodė vienas). Susitikęs su žurnalistais, britas išdavė, kad už pasirodymą „Positivus“ festivalyje gavo 15 tūkstančių eurų, o paklaususią „ko tikitės iš pasirodymo?“ žurnalistę atvirai pasiuntė ant trijų raidžių. Gerokai apsvaigusiu pasirodęs atlikėjas juokavo, kad koncertuoti Latvijoje buvo kone viso jo gyvenimo svajonė.

Tačiau penktadienio vakarą daugiausiai dėmesio sulaukė latviai „Prata Vetra“ (lietuviams labiau žinomi kaip grupė „Brainstorm“). Jų dainas kartu dainavo net ir trijų metų amžiaus vaikai, o gausiai susirinkusi publika šokinėjo taip aukštai, jog scenoje vos buvo galima įžiūrėti pačius atlikėjus.

Po pasirodymo „Prata Vetra“ į sceną išėjo su ilgą laiką paslaptimi buvusiu ir nemažai gandų kėlusiu projektu „Reigani“. Scenoje jie dėvėjo spalvingas kaukes ir dainavo estiškai.

Šeštadienį scenose pasirodė „The Hobos“, pandomis apsirengę „Instrumenti“, „Cheese People“, Ebony Bones, „The Leisure Society“, „The Whip“, vyresnei publikai puikiai pažįstama Sinead O`Connor bei visuomet daug jaunesniu nei yra iš tiesų scenoje pasirodantis Moby.

"Positivus" organizatorius Ģirtas Majoras spaudos konferencijoje sakė, kad šiais metais pirmą kartą festivalis atsipirko. Pasak, G. Majoro, renginys neabejotinai bus organizuojamas ir kitąmet. Jis neminėjo, kokias konkrečias grupes planuojama pakviesti, tačiau pasakė, jog pirmenybė bus teikiama jauniesiems muzikantams, kurie išpopuliarės ateityje.

G. Majoras pridūrė, kad festivalio organizavimui skirtas biudžetas sumažintas tikrai nebus. Festivalis Latvijoje, kaip ir „Be2gether“ Lietuvoje, šiemet buvo surengtas trečiąjį kartą.

Lietuvai atstovavo Jurga

Lietuvos dainininkė pasirodė šeštadienį vakare vienoje iš dviejų didžiųjų festivalio scenų ir atliko beveik valandos trukmės programą. Jurgos ir grupės koncertą stebėjo per du tūkstančius žiūrovų, publikos pageidavimu dainininkė pakartojo savo dainą „5th Season“, kurią atlikdama pirmą kartą buvo paskyrusi britų skandalistui Pete‘ui Doherty.

Jurga su savo grupės muzikantais atliko tiek lietuviškas, tiek angliškas savo dainas, nuskambėjo ir keli kūriniai, kurie pateks į rudenį pasirodysiantį trečiąjį Jurgos albumą. Jos koncertas prie scenos subūrė ne tik Latvijos publiką, tačiau ir festivalyje viešėjusius muzikos gerbėjus iš Lietuvos, kurie muzikantus palaikė šūkiais ir plakatu su užrašu „Lietuva“.

Jurgos teigimu, „Positivus“ festivalis pasižymėjo saugumu ir buvo tikrai pozityvus, jame vyravo teigiama atmosfera. „Buvo smagu sutikti daug gerai nusiteikusių žmonių ir jiems koncertuoti“, – sakė Jurga, pripažinusi, kad groti beveik nepažįstamai publikai nebuvo lengva.

Viešėdami „Positivus“ festivalyje per dvi jo dienas Jurga ir jos grupės nariai nepraleido progos pamatyti kitų atlikėjų pasirodymų ir aplankė Peter Doherty, „The Tiger Lillies“, „Brainstorm“, Sinead O‘Connor, Moby ir kitų koncertus.

Bene labiausiai Jurgai patiko temperamentingas Moby koncertinis pasirodymas. Spaudos centre lietuvių dainininkė susipažino su „Brainstorm“ vokalistu Renarsu Kaupersu, o užkulisiuose – su „The Hobos“ nariais. Sutikti Sinead O‘Connor, kuri koncertavo toje pačioje scenoje kaip ir lietuvių grupė, Jurgai nepavyko, nes airių dainininkė prastai jautėsi, nors ir buvo kviečiama, tačiau nesugrįžo į sceną atlikti biso, o vietoj to iš karto įsėdo į autobusiuką ir išvyko ilsėtis.

Festivalio akimirkos – nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją