Praėjusiais metais gausios publikos labai šiltai buvo priimtos dvi italų džiazo grupės, o šiemetinį užsienio džiazo žvaidždžių pristatymą pradės žymūs Šveicarijos atlikėjai "Acoustic Power Trio", gegužės 8 dieną surengsiantys vienintelį Lietuvoje koncertą.

"Acoustic Power Trio" lyderis, gitaristas Christy Doranas (Kristis Doranas) Vilniaus džiazo festivalio lankytojams pažįstamas iš įspūdingo "Jimi Hendrix Project" (Phil Mynton, Amin Ali, Fredy Studer, Tom Cora ir Christy Doran) koncerto 1994 m. festivalyje. Šį kartą šis vienas žymiausių Šveicarijos džiazo atlikėjų pristato mums naujausią savo muzikinį kolektyvą - "Acoustic Power Trio".

Gitaristas Christy Doranas - vienas labiausiai patyrusių Europos džiazo muzikantų, grojęs su tokiomis džiazo žvaigždėmis kaip Ray Andersonas (Rėjus Andersonas), Trilokas Gurtu, Carla Bley (Karla Blei), Albertas Mangelsdorfas, Sonny Sharrockas (Sonis Šerokas), Timas Berne'as (Timas Bernas), Chico Freemanas (Čiko Frymanas) ir kt., dalyvavęs žymiausiuose Europos, JAV, Kanados, Indijos ir pietryčių Azijos festivaliuose. Be intensyvios koncertinės veiklos jis aktyviai užsiima pedagoginiu darbu - dėsto Lucernos Muzikos universitete, veda meistriškumo pamokas daugelyje šalių, tarp jų ir prestižiniame JAV Berklio koledže.

Kontrabosistas Heiris Kaenzigas - Niujorke gimęs, dabar Šveicarijoje gyvenantis Lucernos Muzikos Universiteto profesorius. Jis - vienas iš keleto Europos džiazo muzikantų, bendradarbiaujančių su žymiausiomis JAV garso įrašų kompanijomis, kaip Verve, BMG-RCA ar Blue Note. Heiri Kaenzig įvairiomis sudėtimis yra įrašęs virš 70 kompaktinių plokštelių. Vienas įspūdingiausių jo, kaip lyderio, kolektyvų - "Tien Shan Switzerland Express", kuriame groja 22 muzikantai iš centrinės Azijos ir Alpių šalies - Šveicarijos.

Jauniausias grupės narys - būgnininkas Fabianas Kuratlis, augo su techno muzika, jo grojimas stipriai įtakotas tokių muzikos stilių kaip techno, house, dub ir breakbeat. Bet jo slapta meile visada buvo šešiasdešimtųjų džiazas - Johno Coltrane'o (Džono Koltraino) ir Mileso Daviso (Mailso Deiviso) muzika. Fabiano Kuratlio unikalus grojimo stilius padarė jį geidžiamiausiu Šveicarijos būgnininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją