„Ji - garsiausia pasaulio džiazo smuikininkė", - pristatydamas viešnią, džiaugėsi festivalio vedėjas Alfredas Kukaitis. Šios muzikantės atvykimas kėlė ne tik džiazo, bet ir klasikinės muzikos gerbėjų susidomėjimą.

Mat ji - pirmoji pasaulyje džiazo muzikantė, kuriai buvo leista griežti legendinio smuikininko Niccolo Paganini instrumentu „II Cannone". Šiuo smuiku R.Carter įrašė albumą „Paganini: After A Dream".

Dviejų dalių koncertas žiūrovų nepaliko abejingų. Repertuaro įvairumu stebinanti muzikantė grojo ne tik džiazo kūrinius, bet ir klasikos bei tango melodijas.

Į programą ji įtraukė ir vieną šiandien festivalyje grosiančio Kamerūno muzikanto Richardo Bonos kūrinį. Vos Reginai ištarus šį vardą, salėje pasigirdo plojimai - pernai R.Bona sužavėjo „Kaunas Jazz" publiką ir šįmet vėl atvyksta klausytojų pageidavimu.

Antrosios koncerto dalies pabaigoje žiūrovų laukė staigmena - šviesių spalvų suknelę ir ilgą švarką vilkinti muzikantė nusispyrė batelius ir ėmė trypti temperamentingą kubiečių šokį. Prie jos netrukus prisidėjo ir grupės pianistas Werneris Gierigas. „Šokame ne kiekvieną vakarą - reikia ypatingos nuotaikos", -po koncerto pasakojo smuikininkė, kurią įsiaudrinę žiūrovai plojimais iškvietė į sceną biso.

Po pasirodymo muzikantai iki antros valandos nakties vakarojo Vilniaus restorane „Avilys". Amerikiečiai gyrė jame verdamą medaus alų, o R.Carter pasigardžiuodama šveitė bulvinius blynus. „Panašius valgydavau vaikystėje. Galėčiau taip maitintis kasdien", - džiaugėsi muzikantė. Vakarieniaudama ji prisipažino, kad apie Lietuvą prieš atvykdama žinojo nedaug.

„Buvo netikėta išgirsti, kad šioje šalyje mėgstamas džiazas. Kai pamačiau, kokia šilta čia publika, norėčiau sugrįžti į Lietuvą dar ne sykį", - sakė smuikininkė.

Vokietei - žiūrovų simpatijos

Vakar festivalį naujajame Vilniaus pramogų ir sporto komplekse „Forum Palace" pratęsė vokiečių vargonininkė Barbara Dennerlein su argentiniečių būgnininku Danielių Messina ir lietuviu saksofonininku Kęstučiu Vaiginiu.

Praėjusiais metais festivalio publiką sužavėjusi B.Dennerlein šį sykį buvo pakviesta „Kaunas Jazz" žiūrovams groti net du kartus - praėjusį ketvirtadienį Kaune muzikantė grojo su šio miesto bigbendu. Savaitę Lietuvoje praleidusios muzikantės grojimas taip patiko festivalyje akredituotiems žurnalistams, kad jų komisija vokietei skyrė apdovanojimą „Jazz Eaters Award".

Vilniečio menininko Vitalijaus Čepkausko sukurta ir restoranų tinklo „Pizza Jazz" įsteigta statulėlė B.Dennerlein buvo įteikta už daugiausia pelnytų publikos simpatijų.