Jam įteikta metinė “Kalnapilio” prenumerata – žymaus muzikanto namus Niujorke kiekvienai metų dienai pasieks “Kalnapilio Export” siunta.

Prizą po “Hiram Bullock Group” pasirodymo ant festivalio scenos Vienybės aikštėje įteikė “Kalnapilio” ir “Vilniaus tauro” generalinis direktorius Ovidijus Jankauskas.

Prisiekęs džiazo gerbėjas, “Kalnapilio” ir “Vilniaus tauro” vadovas pats vadovavo komisijai, išrinkusiai originaliausią “Kaunas Jazz” festivalio improvizaciją. Renkant išskirtinį džiazmeno pasirodymą, dalyvavo muzikos kritikai, “Kalnapilio” atstovai bei festivalio organizacinio komiteto nariai.

Pasak rengėjų, “Kalnapilio improvizacijos” apdovanojimas nuo šiol bus skiriamas už brandumu, laisvumu bei spontaniškumu pasižymėjusį “Kaunas Jazz” atlikėjo pasirodymą.

“Kalnapilis” yra tikras džiazuojančių sielų alus. Įsteigdami šį prizą, norėtume padėkoti džiazo muzikantams, kurie Kauno ir kitų miestų publikai kiekvieną pavasarį suteikia nepakartojamų akimirkų”, - sakė ne pirmus metus žinomiausią Lietuvos džiazo renginį remiančios bendrovės vadovas.

Koncerto metu atiduoda visą save

Šių metų “Kalnapilio Improvizacijos” premijos laureatas Hiramas Bulokas (Hiram Bullock), pasak muzikos kritikų, yra vienas iš labiausiai žavinčių ir uždegančių pasaulio gitaristų. Jis išsiskiria savo asmenybės charizma, o koncertų metu neabejotinai atiduoda visą save publikai.

Unikalų džiazo, roko, fanko ir bliuzo derinį grojantis Bulokas gimė Japonijoje, o būdamas dviejų metų amžiaus persikėlė į Baltimorę Amerikoje. Pasak nuolat pokštaujančio muzikanto, būdamas šešiolikos jis iškeitė saksofoną į gitarą, kad “galėtų pažinti daugiau merginų”.

Majamio universiteto muzikos mokykloje Hiramas studijavo gitaros kompoziciją su tokiais virtuozais, kaip Petas Metenis (Pat Metheny) ir Džeko Pastorijus (Jacko Pastorius). Majamyje jis pradėjo koncertiuoti ir su daininku Filu Haimonu (Phylis Hyman), ir tai atvėrė jam kelius į didžiausias Amerikos scenas.

Po studijų persikėlęs į Niujorką, Bulokas pradėjo bendradarbiauti su prodiuseriu Filu Ramonu (Phil Ramone) ir įrašė gitaros partijas daugelyje auksinių ir platininių albumų.

Tarp jų – Deivido Senborno (David Sanborn), Polo Saimono (Paul Simon), Stingo (Sting), Mailzo Deiviso (Miles Davis), Bilo Džouelo (Billy Joel), Barbros Streizand (Barbra Streisand), Barto Bačaračo (Burt Bacharach), Eriko Kleptono (Eric Clapton), Elo Gryno (Al Green), grupių “The Brecker Brothers” ir “The Rolling Stones” darbai. Muzikos pasaulyje puse lūpų juokaujama, kad albumų, prie kurių savo ranką pridėjo Hiramas Bulokas kiekis yra tiesiog nesuskaičiuojamas!

Džiazo virtuozas plačiosios publikos tarpe taip pat išgarsėjo, improvizuodamas geriausiai žinomose JAV televizijos laidose – Deivido Letermano (David Letterman) “Late Night Show”, fenomenalioje “Saturday Night Live” bei Deivido Senborno (David Sanborn) vedamoje “Night Music show”. Bulokas debiutavo ir Holyvude filme “Under Siege” su Styvenu Sigalu (Steven Segal), kur jis ne tik suvaidino muzikanto rolę, bet ir sukūrė filmo garso takelį.

Jau dvidešimt metų Hiramas Bulokas įrašinėja ir solinius albumus. Tarp jo darbų – šiuolaikinio džiazo (“From All Sides”), roko (“World of Collision”), Lotynų Amerikos muzikos (“Carrasco”), fanko (“Color Me”) ir džiazo improvizacijų (“Late Night Talk”) muzika.

Tačiau, pasak muzikos apžvalgininkų, Amerikos radijos stotyse dažnai grojami jo albumai tik iš dalies prilygsta visomis džiazo spalvomis žaižaruojančiomis jo koncertų akimirkomis. Vieną iš jų išvydo ir “Kaunas Jazz” žiūrovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją