Nors Golden Parazyth muzika pavadinta elektroniniu naivizmu, ji toli gražu nėra primityvi. Pats kūrėjas savo stilių vadina electroacoustic sound, "savotiška elektronika". "Kuriant elektroninę muziką - visos priemonės tos pačios, tik kūrėjai skirtingi, - juokauja Giedrius. - Na, aišku, ir ačiū Dievui".

Bedžionės Golden Parazyth'ui - mėlynos. Kodėl? Nes ši spalva šiuo metu Giedriui - mieliausia.

"Beždžionės niekuo nenusikalto. Tai žmonės nusikalto joms. Mėlyna beždžionių spalva ir raudonas viršelis paryškina intrigą tarp beždžionės ir žmogaus, žmonijos ir gyvūnijos polių", - „Monako“ pranešime spaudai samprotauja muzikantas.

Jis teigia mylintis visus savo kūrinius, ir paliekantis juos vertinti nešališkiems (vargu ar tokių bus daug) klausytojams, tačiau penktadienio šou ketina pradėti pirmąja naujojo albumo daina "Back in This Place". "Nemanau, kad tai bus grandiozinis šou", - kuklinasi Giedrius, pamiršdamas paminėti, kad iš tikrųjų kaip tik taip ir bus: albumo pristatyme dalyvaus "migloko", Alina Orlova, "Gvidas" iš Partyzanų, Rythmicable TM, Electrod.

Hipiška ramuma, elektroninio garsų okeano šlamėjimas ir Giedriaus bei Alinos Orlovos ("tiesiog įsirašinėjom toje pat studijoje ir netyčiukais susibūrėm") balsai naująjį Golden Parazyth albumą neabejotinai iškelia į geriausiųjų panteoną.

Tai - XXI amžiaus skambesys, kuriame skaidrios svajonės persipina su ritmiška kasdiene rutina, o Marco Chagalle'o žalios karvės su smuikais skraido ant debesų virš garuojančių gamyklų.

Nuo 2005-ųjų kuriantis Golden Parazyth naujuoju albumu "All the Truth about Blue Monkeys" atveria naują Lietuvos elektroninės-eksperimentinės muzikos puslapį. Spalva - pagrindinis šio albumo muzikinio tono apibūdinimas. Pristatymo metu naująjį GP darbą bus galima įsigyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją