„Žinoma, negalime šimtu procentų garantuoti, jog visos išrinktos grupės pasirodys festivalių scenose. Tačiau būtent svetainių lankytojų nuomonė lemia, su kuriais atlikėjais vyks aktyvios derybos dėl jų dalyvavimo šiemetinėse bliuzo ir roko fiestose. Pvz., pirmasis atrankos į „Roko naktis 2009“ etapas jau baigėsi, ir galime užtikrinti, kad dvi iš trijų publikos labiausiai palaikytų grupių – „Thundertale“ ir „Siela“ – tikrai pasirodys festivalio scenoje“, – pranešime spaudai teigia festivalių „Roko naktys“ ir „Bliuzo naktys“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Balsavimui pasibaigus, toliau galima balsuoti už geidžiamiausią „Tribute“ („duoklės“) projektą.

Priklausomai nuo žiūrovų balsų, vieni iš Lietuvos roko grandų festivalyje atliktų AC/DC, „Queen“, „Slipknot“, „Kiss“, Ozzy Osbourne, „Metallica“, Bon Jovi, „The Beatles“ arba U2 dainas.

Kol kas roko gerbėjai labiausiai pageidauja rugpjūčio 7-8 d. Zaraso ežero saloje išgirsti „Nothing Else Matters“, „Master of Puppets“, „Die, Die My Darling“ ir kitas klasika tapusias „Metallica“ dainas.

Pirmuoju „Bliuzo naktų“ balsavimo etapu žiūrovai labiausiai palaikė grupę „Kontrabanda“. Atsižvelgiant į svetainės lankytojų nuomone, žymaus poeto, dainų autoriaus ir bosisto Gintaro Grajausko suburta „Kontrabanda“ šiais metais į „Bliuzo naktų“ sceną sugrąžins ironišką, daugiaprasmį ir užvedantį bliuzą.

Šiuo metu „Bliuzo naktų“ svetainės lankytojams siūloma pasirinkti ir antrąją festivalyje pasirodysiančią grupę – „Blues Makers“, „Bliuzo katinus“ arba „Kiaurą kibirą“.

„Roko naktų“ ir „Bliuzo naktų“ festivalių rengėjų teigimu, tokia demokratijos dvasia bliuzo ir roko fiestose išliks dar ne vienerius metus. Kitąmet į labiausiai pageidaujamų atlikėjų sąrašą ketinama įtraukti ir žinomas grupes iš užsienio.

Į „Roko naktis 2009“ ir „Bliuzo naktis 2009“ žiūrovų sprendimu atrinktų grupių vaizdo įrašai:

„Siela“:

„Thundertale“:

„Kontrabanda“:

Be tautos išrinktųjų, jau žinoma, kad „Bliuzo naktyse 2009“ pasirodys zaideko muzikos korifėjus Dwayne‘as „Dopsie“ Rubinas su grupe „The Zydeco Hellraisers“, iš trijų jaunųjų Britanijos bliuzo genijų sudarytas „Bliuzo karavanas“ („Blues Caravan“), taip pat tradiciškai gros visos Baltijos šalių bliuzo žvaigždės – „Latvian Blues Band“, Arina, „The Road Band“ ir kt.

„Roko naktis 2009“ drebins Suomijos folk metalo žvaigždės „Korpiklaani“, „industrinį“ metalą grojantys švedai „Deathstars“. Skandinavams talkins įžymiausios Lietuvos roko scenos grupės – „Bix“, SBS, „Soul Stealer“, „Rojaus Tūzai“, „Wozu“, IR.

Festivalių rengėjai šiuo metu aktyviai derasi ir su kitomis Lietuvos ir užsienio bliuzo bei roko grupėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją