Chorai improvizavo su pačiais įvairiausiais Lietuvos atlikėjais ir grupėmis: nuo roko (Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis, Algirdas Kaušpėdas) iki lyriškų liaudies dainų (Veronika Povilionienė) ar populiariosios muzikos (Egidijus Sipavičius, Skamp, „Rondo“, Kastytis Kerbedis, Neringa Čereškevičienė).

Chorai konkurso metu ne tik atliko kūrinius iš savo repertuaro, bet taip pat kaskart turėdavo parengti po du teminius kūrinius. Temos buvo pačios įvairiausios – nuo operų, miuziklų iki rokenrolo ir pasaulinės chorinės muzikos.

Chorai nusilenkė visoms Lietuvos mamoms ir specialiai Motinos dienos proga atliko pačias gražiausias dainas mamai. Minėdami Vytauto Kernagio gimimo dieną visą laidą skyrė būtent jam (skambėjo „Širdele mano“, „Kolorado vabalas“, Kaip gražu miške“, „Giedu giesmelę“ ir kt.)

Tačiau ir geri dalykai turi pabaigą. Iš 21 vieno choro, dalyvavusio konkurse, atrinkti 3 patys stipriausi – Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos merginų choras „Liepaitės“ (vad. Jolita Vaitkevičienė), Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ (vad. Danguolė Beinarytė), Klaipėdos miesto kultūros centro Žvejų rūmai mišrus choras „Cantare“ (vad. Artūras Dambrauskas).

Paskutinė, stipriausių choristų kova – šeštadienį. Nacionalinio chorų konkurso „Lietuvos balsai“ finalas – birželio 6 d. 18.30 val. tiesiogiai per Lietuvos televiziją.

„Choras laimi tada, kai sugeba sukurti atmosferą“, – sakė komisijos pirmininkas.

„Dainuojantys žmonės yra gražesni už kitus“, – pabrėžė Neringa Čereškevičienė.

„Norėčiau prisikabinti, bet neturiu prie ko...“, – toks buvo Editos Mildažytės vertinimas.

Komisija buvo griežta, bet teisinga. Chorų vertinimo komisijoje apsilankė skirtingų kartų ir patirčių žmonės (Juozas Statkevičius, Edita Mildažytė, Juozas Mikutavičius, Mikalojus Novikas, Virgilijus Noreika, Samas, Jonas Jučas, Vaclovas Augustinas, Asmik Grigorian, Zita Kelmickaitė ir, žinoma, maestro Vytautas Miškinis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją