Kaip skelbia projekto pavadinimas, visi renginiai vyks Senamiestyje, dainuojamosios poezijos mylėtojų jau pamėgtose erdvėse, leidžiančiose pasislėpti nuo miesto ūžesio ir pasimėgauti muzika bei atmosfera.

Projekto organizatoriai džiaugiasi, jog visos koncertų vietos vienodai jaukios, tačiau visiškai skirtingos bei unikalios - XVI amžiaus pastatų apsuptas Ryšių istorijos muziejaus kiemas, žaliuojantis ir žydintis Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodas bei mažytis ir ypač jaukus P.Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus kiemelis.

„Senamiesčio žiogo“ atidarymo koncertas įvyks birželio 3 d. , 19 val., Ryšių Istorijos muziejaus kiemelyje. Renginyje vasaros pradžią paskelbs garsus aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Andrius Kaniava.

Pažįstamas iš nesuskaičiuojamos daugybės Keistuolių teatro spektaklių, A.Kaniava savo gyvenimo taip pat neįsivaizduoja ir be muzikos, o gerbėjai jo koncertuose išgirsta tiek smagias vaikiškas daineles iš spektaklių, tiek lyriškas, tačiau humoro ir ironijos gaidele persmelktas autorines dainas, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Vienas labiausiai publikos pamėgtų atlikėjų visuomet žavi savo ekspresyvumu ir gera nuotaika. Jos „Senamiesčio žiogo“ koncerte tikrai nestigs, nes kitas labai laukiamas šio renginio svečias – Jonas Baltokas, kuriantis beprotiškai linksmas vaikiškas daineles, kurias mielai kartu dainuoja ir vyresni koncertų lankytojai. Kaip teigia pats atlikėjas – dainuojamoji poezija jam yra visas gyvenimas, todėl nenuostabu, jog jis ne tik aktyvus įvairių koncertų ir festivalių dalyvis, tačiau taip pat ir organizatorius bei dainuojamosios poezijos bendruomenės dpoezija.lt įkūrėjas.

Atidarymo koncertą pradės Kreivas ir Raimonda – jauni, talentingi ir labai spalvingi atlikėjai, savo akustinėse kompozicijose suderinantys įvairiausias muzikines kryptis, dainuojamąją poeziją su folkloro, džiazo ir netgi roko elementais.

Kaip ir kiekviename koncerte, jaukią kiemelio aplinką pagrąžins meno kūrinių paroda po atviru dangumi. Šį kartą bus eksponuojami Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos mokinių darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją