Fotografijų konkursą skelbia garsiausio Kauno renginio - festivalio “Kaunas Jazz” - organizatoriai ir jau dešimtmetį festivalį globojanti bendrovė “Kraft Foods Lietuva”.

Pasak festivalio direktorės Audros Jučienės, fotografijų konkurso tikslas – užfiksuoti muzikinės scenos ribas peržengusį džiazą. “Džiazas Kaune tapo ir jausmu, skoniu, vaizdu. Tai – neatsiejama mūsų gyvenimo, mūsų miesto dalis, - sakė A.Jučienė, - Džiazas tapo priemone miestiečiams bendrauti tarpusavyje, džiazu pasitinkami ir mūsų svečiai”.

Dalyvauti konkurse “Džiazas ir Miestas” kviečiami visi miestiečiai ir svečiai, festivalio metu rankose laikysiantys fotoaparatus – tiek mėgėjai, tiek fotografai profesionalai. Pasak konkurso organizatorių, nuotraukos gali būti įvairios kaip ir pats džiazas – spalvotos, nespalvotos, tonuotos.

Renginių festivalio metu tikrai netruks. Pirmieji džiazo akordai nuskambės ten, kur jis jau visą dešimtmetį yra puoselėjamas, - prie “Kraft Foods Lietuva”. Vėliau po miesto gatves, skverus ir parkus jį paskleis nuo įmonės pajudėsianti spalvinga džiazo auto kolona.

Pasak “Kraft Foods Lietuva” gen. direktoriaus G.Rimšelio, konkurse dalyvaus visos fotografijos, sukurtos “Kaunas Jazz 2003” festivalio, truksiančio nuo balandžio 22 d. iki 30 d., metu. Išimtis bus taikoma tik nuotraukoms iš tų festivalio renginių, kurių fotografavimui yra reikalinga speciali akreditacija. “Džiazo festivalis Kaune labiausiai žavi ne tik profesionalių muzikantų pasirodymais. Kur kas svarbesnė mums yra žiūrovų, praeivių, apskritai miesto pasinėrimas į džiazo ritmą”, - pabrėžė G.Rimšelis.

Fotografijas vertins komisija sudaryta iš fotografų profesionalų, festivalio “Kaunas Jazz 2003” organizatorių ir festivalio mecenato “Kraft Foods Lietuva” atstovų. Atrinktos geriausios nuotraukos bus eksponuojamos parodoje tokiu pat pavadinimu – “Džiazas ir miestas”.

Fotografijas reikia siųsti iki š.m. gegužės 12 d. adresu: “Kraft Foods Lietuva”, Taikos pr. 88, Kaunas (ant voko nurodant “Fotografijų konkursui ‘Džiazas ir miestas’”).