Ansamblis, kuriam buvo lemta įeiti į istoriją kaip „Mashina vremeni“, prasidėjo nuo jaunatviškos dviejų vaikinų ir dviejų merginų grupės. Viskas prasidėjo 1968m, kai Andrejus Makarevičius pirmą kartą išgirdo „The Beatles“. Į jo suburtą ketveriukę įsiliejo dar du vaikinai, grupė pasivadina „The kids“. Tačiau jau įrašinėdami pirmąjį albumą pakeičia pavadinimą į „Mashina Vremeni“.

„Mashina Vremeni“ stilius kūrėsi metų metus, dažnai kaitalioję gaires jie surado savo, jau atpažįstama stilių ir bruožus, kurie domino pačius muzikantus: nuo bardų dainų iki bliuzo ir nuo kantri iki rokenrolo. Didelę įtaką daro charakteringi Andrejaus Makarevičiaus tekstai- šiek tiek ironiški, kartais labai patetiški, turintys psalmės ar pasakos formą, aprėpiantys platų problemų ratą.

Grupės nariai patyrė valstybės persekiojimą už laisvą žodį, bet muzikantų palaikymas ir populiarumas buvo toks masiškas, kad jos sugniuždyti buvo neįmanoma. „Mashina Vremeni“ dainos rado atgarsį ir 1970-tųjų, 1980-tųjų kine bei teatre.

Andrejaus Makarevičiaus ir grupės autoritetas lieka neblėstantis, jų muzika visada pageidaujama. Čia galima įvardinti ir nostalgiją, ir maištingumą, kažką bendro tarp bardų ir juokdarių („skomorochų“). „Mashina Vremeni“ visuomet atlieka paprastas ir prasmingas dainas, kurių melodiją klausytojai atkartoja koncertų salėse ir susibūrimuose.

Per 40 gyvavimo metų „Mashina Vremeni“ įrašė per 30 albumų, neskaitant grupės lyderio Andrejaus Makarevičiaus solinių albumų.