Savo balades dainuos poetas ir režisierius Vytautas V. Landsbergis, vienas iš šiandienos dainuojamosios poezijos vedlių ir organizatorių Gediminas Storpirštis klausytojams patieks savo anksčiau ir naujai sukurtas dainas.

Jauniesiems šio žanro atlikėjams atstovaus Jonas Talandis (vienas iš dar neseniai gyvavusios grupės „Čia gimę” lyderių). Jis, puikiai interpretuodamas maestro Vytauto Kernagio dainas, žada jų pateikti ir šio koncerto klausytojams, nešykštėdamas ir savo kūrybos kūrinių. Pasikeitusi grupė „Bakenbardai” (Šarūnas Černiauskas, Ignas Jačauskas, Eglė Jačauskienė) klausytojų žada nenuvilti savo originaliu pasirodymu, rašoma koncerto organizatorių pranešime spaudai.

Jau tampa tradicija, kad Vilniaus mokytojų namų organizuojamuose jungtiniuose dainuojamosios poezijos koncertuose savo kūrybą skaito vienas iš lietuvių poetų. Šį kartą – Valdemaras Kukulas, kurio poezijos rinktinę „Mūsų šitie dangūs” ne taip seniai išleido leidykla „Homo liber”.

Vilniaus mokytojų namuose dainuojamosios poezijos koncertai nuolat organizuojami nuo 2001 metų. Šį sezoną, iki birželio 5 d. (pirmojo mėnesio penktadienio) liko dar trys koncertai, kuriuose dalyvaus aktoriai Žilvinas Ramanauskas, Giedrius Arbačiauskas, grupė „Stipriai kitaip”.

Sezono baigiamajame koncerte, vienam iš jaunų atlikėjų, už ryškiausią sezono debiutą jau trečią kartą bus įteikta prieš trejus metus anapilin išėjusio aktoriaus ir bardo Sauliaus Mykolaičio vardo premija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją