Grupę sudaro šeši nariai: Dainius Pulauskas - klavišiniai (keys), Valerijus Ramoška - triūba (trumpet), Rimantas Brazaitis - tenorinis saksofonas (tenor saxophone), Kęstutis Vaiginis - sopraninis ir altinis saksofonai, Leonid Šinkarenko - bosas (bass), Linas Būda - mušamieji (drums).

Šios grupės išskirtinis bruožas yra tas, kad jie groja išimtinai Dainiaus Pulausko kompozicijas, kas, be abejonės, yra D.P.G. savitumo garantas. D.P.G. išleido 5 kompaktines plokšteles ir 2 DVD, rašoma koncerto organizatorių pranešime spaudai.

Šiandien D.P.G. puikiai žinoma ne tik Lietuvos, bet ir užsienio klausytojams - pastaruoju metu svetur ji groja dažniau nei Lietuvoje, o jos pasirodymus nuolat lydi publikos susižavėjimas ir puikūs kritikos vertinimai: “Galingasis moderniojo džiazo pulsas” – taip pavadino jų muziką Suomijos džiazo kritikas R. Haapsamo.

“…Pulauskas su kolegomis kuria geriausią, koks tik gali būti, fusion. Jų muzikinės išraiškos įvairovė svaiginanti. Tai nutrūktgalviškų svingavimų ir ritmų kūlvirsčiai, ir…pats tikriausias, nėmaž nepagražintas džiazas. Akivaizdu, kad grupės vadovas bei pianistas Pulauskas ir jo draugai yra puikūs aranžuotojai; jų tiksliai suplanuotose aranžuotėse visada lieka vietos improvizacijoms. Jau seniai buvau girdėjęs tokius talentingus džiazo meistrus” ,- rašo Švedijos kritikas Bo Levender.

“Subūręs kolektyvą, Pulauskas išgarsėjo kaip puikus improvizatorius, kompozitorius ir fusion bei džiazroko muzikos aranžuotojas. Pulausko kolektyvas – viena kūrybingiausių ir daugiausiai eksperimentuojančių lietuvos džiazo grupių. Joje groja neįtikėtinai talentingi atlikėjai. Šie muzikai yra tikri novatoriai, neapsiribojantys specifiniais džiazo stiliais”, sako Mel Huang.

D.P.G. koncertas įvyks trečiadienį, balandžio 15 d., 20 val., „Havana Social Club“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją