Kaip pranešė LNF, suomių orkestro koncertas įvyks ketvirtadienį, H.Rosengrenas kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) muzikuos šeštadienį.

Jaunatviškas "Tapiola Sinfonietta" priklauso Suomijos profesionalių orkestrų elitui. Pagal Vienos klasikinio orkestro modelį 1987 metais įkurtame ansamblyje groja 40 muzikantų. Orkestro repertuare - ne tik Vienos klasikų, bet ir baroko bei šiuolaikinių kompozitorių kūriniai.

"Tapiola Sinfonietta", įsikūrusi Espo mieste, per metus surengia daugiau kaip 50 koncertų Suomijoje ir užsienyje. "Tapiola Sinfonietta" muzikantai patys skiria savo dirigentus.

Koncerte Vilniuje "Tapiola Sinfonietta", vadovaujama dirigento Olli (Olio) Mustoneno, atliks Wolfgango Amadeus Mozarto (Volfgango Amadėjaus Mocarto). Penktąjį koncertą smuikui ir orkestrui, Ludwigo van Beethoveno (Liudvigo van Bethoveno) Antrąją simfoniją ir O.Mustoneno Koncertą trims smuikams ir orkestrui.

Solo grieš žymus Suomijos atlikėjas, Sibelijaus konkurso nugalėtojas Pekka Kuusisto (Peka Kūsistas), grojantis Stradivarijaus smuiku, ir orkestro koncertmeisteriai.

Šeštadieniniame simfoninės muzikos koncerte klausytojai išgirs programą, kuri praėjusią savaitę skambėjo penkiuose Švedijos miestuose. Šiose gastrolėse LNSO ir dirigentas Robertas Šervenikas atliko jaunos lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės simfoniją "Aisbergas" ir Penktąją Sergėjaus Prokofjevo simfoniją.

19 amžiaus skandinavų kompozitoriaus Bernardo Crusselo (Kraselo) Koncertą klarnetui ir orkestrui su LNSO Švedijoje atliko H.Rosengrenas, grosiantis šį kūrinį ir šeštadienio koncerte.

Klarnetininkas yra grojęs su daugybe orkestrų, reguliariai koncertuoja Europoje ir JAV su Švedijos radijo simfoniniu, Stokholmo karališkuoju, Odensės simfoniniu, "Amadeus" kameriniu, Malme bei kitais simfoniniais orkestrais bei kamerinės muzikos atlikėjais. Jo repertuare - tradiciniais tapę soliniai ir kameriniai bei šiuolaikinės muzikos kūriniai. Ne vienas kompozitorius yra sukūręs ir dedikavęs kūrinių H.Rosengrenui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją