„Prašymą pateikėme ne taip ir seniai, tačiau, kaip bebūtų, mes tai padarėme pirmieji, todėl vertinant teisiniu aspektu, mes turime visas teises į abu šiuos pavadinimus“, - dėstė A.Brokas.

Paklaustas, kaip šią situaciją vertina naujosios atlikėjos „Diamond“ vadybininkas Vilius Survila, vyras tikino jokios problemos nematantis: „Žinau grupę „Diamonds“, bet „Diamond“ – ne, todėl nematau čia problemos. Sutinku, kad jie buvo pirmieji, o mes – antri, bet mes pasirinkome kitokį pavadinimą – jis be „s“ raidės. Mes nežinojome, kad jie užpatentavę abu pavadinimus, dabar bus proga susipažinti su šia informacija ir viską išsiaiškinti. Albumo mes dar neišleidome, todėl situacija tikrai nėra komplikuota, viską dar galima pakeisti. Jei būtų teisinis pagrindas mūsų prašyti pakeisti pavadinimą, tuomet svarstytume, ką daryti, kol kas tokių minčių nėra. Prieš išsirenkant būtent tokį pavadinimą apsvarstėme kokį šimtą tūkstančių variantų, tačiau dabar konkrečios alternatyvos pavadinimui „Diamond“ įvardinti negalėčiau. Labai tikiuosi, kad nieko nereikės keisti, tačiau, jei teisės aktai mus prispirs, tuomet ir galvosime“.

Savo ruožtu A.Brokas piktinosi tokiu atsainiu požiūriu: „Jei aš sukurčiau grupę ir ją pavadinčiau „Delfinu“, tuomet, manau, problemų iškiltų. Negalima naudotis svetimu vardu, svetimu įdirbiu ir juo labiau, kad abu pavadinimai yra patentavimo procese“.

„Diamonds” - tai pop/rock/RnB stiliaus grupė, Lietuvoje debiutavusi 2008 m. rudenį Vilniaus Rotušėje vykusiame Paramos pokylyje. Grupę sudaro dvi jaunos merginos Dileta Meškaitė ir Eglė Čepaitė, kurios jau spėjo įrašyti dvi dainas: „Nuoga“ ir „Siūlo Galas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją