Aštuoniolika metų tai beveik tiek pat, kiek trunka Lietuvos klubų gyvenimas. Tik tarp mūsų ir britų išlieka vienas esminis skirtumas – prieš aštuoniolika metų pirmą kartą į vakarėlį atėjusį britą ir šiandien gali rasti leidžiant laisvalaikį ten pat, o štai mūsiškius „klubinius aštuoniolikmečius“ gali suskaičiuot ant vienos rankos pirštų...

Kovo 20 dieną vakarėlyje „DJ Mag legendos #1 su Josh Wink”, klube „Havana Social Club“, Vilniuje startuos vakarėlių serija, kuriais bus bandoma supažindinti su žymiausiais klubų muzikos vardais.

Pirmojo „DJ Mag Legendos“ žvaigždė – Joshas Winkas, apie kurį galima sakyti, kad jis ir šokių muzika pasirodė panašiu laiku. Jo pirmasis EP „Tribal Confusion“ išleistas, kai jam buvo 19-a, maždaug po dvejų metų, kai pasirodė pirmasis hauso įrašas iš Čikagos pogrindžio ir paplito po visą pasaulį.

Lietuvoje Joshas lankysis savo ketvirtojo albumo „When A Banana Was Just A Banana“ pristatomojo pasaulinio turo metu.

Išlaikydamas atvirą požiūrį, kuris ir leido susižavėti elektronine muzika, Josh rado namus savo muzikai gausybėje skirtingų leidybinių kompanijų – „Tribal Confusion“, kurioje bendradarbiavo su Kingu Brittu, kaip „E-Culture“, išleistas Niujorko hauso leidybinės kompanijos „Strictly Rhythm“, o 1994-ųjų „Meditation Will Manifest“ − belgų techno kompanijos „R&S Recordings“.

Tais pačiais metais jis įkūrė savąją „Ovum Recordings“. Žymiausias Josho darbas - „Higher State Of Consciousness“. Po jo acid euforiją kėlė „Superfreq“, jau neminint jo 2000-ųjų L’il Louis „French Kiss“ perdirbinio „How’s Your Evening So Far?“, kurį grojo visi – nuo Ericko Morillo iki Jeffo Millso.

Taip pat jis atliko savo vaidmenį nesenoje minimal bangoje išleisdamas „Thick As Thieves“ Steve'o Bugo leidybinėje kompanijoje „Poker Flat“.

Pripažįstama, kad kai kurie ankstesni Josho kūriniai – kaip 1995-ųjų „Don’t Laugh“ – turėjo formuojantį poveikį minimal stiliui. Viena pagrindinių jo muziką apibrėžiančių savybių – tai specifinio skambesio nebuvimas. Josho chameleoniškumas tapo vėl aiškiai matomas praėjusiais metais su „Stay Out All Night“.

Kartu su juo vakarėlyje galėsite išgirsti ir lietuvaičius, kurie buvo pasirinkti taip pat ne atsitiktinai. Vakaro herojų apšildys vienas pirmųjų Lietuvos techno didžėjų – Pagalvė (Techstylism). Lounge salėje šeimininkaus, turbūt, vieni žymiausių Lietuvoje pasaulinės klubų kultūros istorijos žinovai – Vidis (ZIP FM) ir Benua (Happyendless DJ‘s), o trečioji scena bus atiduota naujokams – dubstep stiliaus propaguotojams – Markui Splinteriui (dubstep.lt), Nightjar (dubstep.lt) ir Geniui (One Ear Stereo).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją