Pusantro mėnesio vyksiantis „Back 2 Back“ turas šalies ir užsienio klubinėtojus pakvies į aštuonis vakarėlius, kuriuose sukaktuvininkų pasirodymus apšildys naujas lietuviškos elektroninės šokių muzikos scenos kraujas – „On|Off“ komandos didžėjai.

Vartai į neužkariautą rinką

Šią vasarą planuojamas išleisti Mindaugėlio ir Mariaus Ivanoff solinių kūrinių bei remiksų albumas, kurį duetas jau yra įpusėjęs rengti. Didžiulį stimulą Baltijos šalių elektroninės šokių muzikos vunderkindais vadinamai komandai, surengusiai pasirodymus daugiau kaip dešimtyje šalių – Olandijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Ibizoje, Airijoje ir kitur – suteikia nauju veiklos horizontu tapę Tolimieji Rytai.

„Japonijoje net viso likusio pasaulio pripažintas muzikantas turi pradėti nuo nulio. Japonų auditorijai nėra jokių autoritetų, išskyrus ją pačią. Jeigu čia pritapsi – tau atvira milžiniška rinka, jeigu ne – tai ne“, – neslėpdamas euforijos ir jaudulio, pranešime spaudai kalbėjo Mindaugėlis.

Lietuviai pasirodys pačiame Tokijo centre esančio undergroundinio klubo gimtadienio vakarėlyje. Dvejus metus gyvuojantis „Amrax“ įsikūręs greta kultinės elektroninės šokių muzikos oazės pavadinimu „Womb“. Ji žurnalo „DJ Mag“ sudarytame geriausių pasaulio klubų reitinge užima vieną aukščiausių pozicijų. „Womb“, dešimtmetį gyvuojančio naktinio klubo su galinga garso sistema ir išskirtiniu interjeru, vadovai ketina ateiti pasiklausyti „egzotiškų svečių iš Šiaurės Europos“ pasirodymo kaimynystėje.

Mindaugėlis ir Marius Ivanoff Japonijoje ketina praleisti keturias dienas. Duetas dėkoja už supratingumą Vilniaus naktinio klubo „Gravity“ komandai, kadangi sulaukus japonų kvietimo teko keisti jau suplanuoto pasirodymo sostinėje dieną.

„Beprotiškai džiugu, kad pavyko operatyviai ir dalykiškai susitarti dėl kitos datos. Apie kelionę į Japoniją svajojome kelerius metus. Pažadame, kad vilniečiai bus pirmieji, kurie sužinos šviežiausius mūsų įspūdžius iš Tekančios Saulės šalies“, – teigė didžėjai, balandžio 11-ąją klube „Gravity“ rengiantys finalinį savo turo vakarėlį.

Dešimtmečio įdirbis

Antrąjį karjeros klubinėje scenoje dešimtmetį įpusėję muzikantai mena laikus, kai šalies didžėjai skirstė vieni kitus į savus ir svetimus pagal „kilmės miestą“. Tad klaipėdiečio Mindaugėlio ir kauniečio Mariaus Ivanoff draugystė užsimezgė ne iš karto.

Pamatą visoje Europoje juos išgarsinusiems „back-to-back“ setams, kultiniams „Nokia Plug-In“ renginiams bei masiškiausiam Lietuvoje klubinės muzikos festivaliui „Pure Future“ Trakų pilyje, antrajai vietai iš 400 „Love Parade“ festivalio Berlyne dalyvių, bendroms radijo laidoms ir kitiems dueto pasiekimams paklojo Kaliningrado srities kurorte Zelenogradske vykęs vasaros renginys po atviru dangumi.

Jame dalyvavę lietuviai sulaukė netikėtos sėkmės ir sausakimšos aikštės, nepaisant įkyraus lietaus. Nuo tada Mindaugėlis ir Marius Ivanoff, nūdien – Klaipėdos naktinio klubo „Global“ rezidentai, yra neišskiriami bendražygiai.

„Per dešimtmetį matėme ir šilto, ir šalto. Dabar – sudėtingas krizės metas, bet jaučiamės net labiau reikalingi publikai, negu anksčiau, – teigė didžėjai. – Kas kitas, jeigu ne muzika, geba išsklaidyti žmonių prastą nuotaiką ir suteikti jėgų naujoms pergalėms.“

Mindaugėlio ir Mariaus Ivanoff „10 Years Back 2 Back“ turas:

Vasario 27 d. – Marijampolė, klubas „Lūna“

Vasario 28 d. – Ryga, klubas „Essential“

Kovo 6 d. – Švenčionys, klubas „Storm“

Kovo 7 d. – Klaipėda, klubas „Global“

Kovo 13 d. – Panevėžys, kino centras „Garsas“

Kovo 21 d. – Šiauliai, klubas „Havana“

Kovo 28 d. – Tokijas, klubas „Amate-Raxi“ („Amrax“)

Balandžio 11 d. – Vilnius, klubas „Gravity“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją