Šie apdovanojimai aprėpia įvairius žanrus, sujungia jaunimo subkultūrų muzikinę įvairovę, siekia pastebėti ir įvertinti geriausias grupes, atlikėjus, renginius bei kitus alternatyvios muzikos propaguotojus. Kaip ir pernai, renginio metu bus išrinktas ir apdovanotas geriausias metų albumas, metų muzikinis vaizdas, renginys ir metų proveržis, o taip pat atskirų stilių atstovai devyniose kategorijose:
metal, rock, punk, electronic, ethno, gothic, hip-hop
ir
experimental
.

Toliau išlaikoma ir „Tautos balso“ nominacija, kurios laimėtoją koncerto metu galės išrinkti žiūrovai balsuodami bei taip išreikšdami savo nuomonę, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Šiemet apdovanojimų nominacijose bus ir keletas naujovių. A.LT organizaciniam kolektyvui pasitarus ir neradus tinkamų kandidatų, buvo atsisakyta nominacijos „Metų funk grupė“. Taip pat nuspręsta „Metų albumo“ kategorijoje nominuoti 5 albumus, o kitose kategorijose skelbti tik 3 nominantus.

Kiekvienais metais A.LT apdovanojimų ceremonijoje pasirodo ir gyvai savo kūrinius atlieka geriausios skirtingų muzikos stilių grupės, tad ir šiais metais koncerte žiūrovai išvys nemažai žinomų bei aktyviai savo muzikinę veiklą vykdančių grupių. Roko scenai atstovaus neseniai naują albumą pristačiusi grupė „IR“, metalo scenai – savitą stilių turintys „Kielwater“, punk scenai – merginų grupė „Zimbabwe“, folkloro – įvairią pasaulio muziką su folkloru jungianti „Atalyja“, hiphopo scenai – „Projekt Undersky“, „Fryk“ ir DJ Komka, gotikinei muzikai – „Daddy‘s Dolls“ ir kt.

Per praėjusius trejus metus A.LT apdovanojimuose buvo įvertintos tokios grupės kaip „Obtest“, „Pieno Lazeriai“, „Bora“, „IR“, „Bitės“, „Žalvarinis“, „Shmekla & Viper“, „Gravel“, „Donis“, „Messiah“, „Dublicate“, „Dr. Green“, „Xess“, „Skylė“, „Alina Orlova“, „FusedMarc“ ir kiti.

Apdovanoti geriausi metų muzikiniai albumai: Skylė ir Aistė Smilgevičiūtė „Povandeninės kronikos“, Brainers „Disco Balls“, Pieno Lazeriai „Voyage“.

A.LT apdovanojimų ceremonija ir koncertas vyks Lenkų kultūros namuose (Naugarduko g. 76), kovo 21 d. 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją