Būtent jie prieš kelis metus sukūrė vienos „Datarock“ kompozicijos remiksą.

Jų „Fa Fa Fa“ perspjovė visus

Kompiuterinio roko chuliganai Fredrik Saroea ir Kjetil Moster, geriau žinomi „Datarock“ vardu, išgarsėjo labai greitai. Jiems užteko sukurti tik vieną kūrinį keistu pavadinimu „Fa Fa Fa“. Akimirksniu išpopuliarėjusią dainą grojo visi nuo televizijos iki didžėjų. „Fa Fa Fa“ skambėjo „Coca Cola“ ir „Apple“ grotuvo „iPod“ reklamose, kompiuterinių žaidimų NHL, FIFA, NBA, „The Sims 2“, „Need For Speed“ garso takeliuose.

Netrukus pasirodė ir debiutinis „Datarock“ albumas tokiu pačiu pavadinimu, kuris buvo perleistas dešimtyje valstybių, rašoma vakarėlio organizatorių pranešime spaudai. Šiame diske dar galima išgirsti ir kitą taip pat hitu tapusį kūrinį „Computer Camp Love“. Per trejus metus „Datarock“ savo debiutinį albumą pristatė per 400 vietų, beveik 50-yje valstybių.

Nuo Brazilijos iki Naujosios Zelandijos. Beje, net ketverius metus lauktas antrasis norvegų albumas, pavadintas „Red", pasirodys pavasario pabaigoje.

Koncertavo „Roskilde“ ir „Sonar“ festivaliuose

JAV, Britanijoje ir Australijoje ypač populiari grupė užkariavo tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Šio savaitgalio „Sobieski Uogos“ serijos svečiai savo įspūdingus pasirodymus rengė šimtuose muzikos festivalių. Tarp jų visiems gerai žinomi, kartais net iki 100 000 žmonių pritraukiantys Ispanijos „Sonar“, Danijos „Roskilde“, Britanijos „Glastonbury“, Australijos „Future Music“ ar JAV „Coachella“.

Purvinos šokių muzikos ekspertai Fredrik ir Kjetil spalvingi ne tik savo muzika, bet ir sceniniu įvaizdžiu - scenoje jie visuomet pasirodydavo vilkėdami raudonus treningus. Į Lietuvą antrą kartą atvykstantys stilingieji „Datarock“ pirmą kartą Lietuvoje pasirodys kaip didžėjai. Prieš dvejus metus norvegų duetas gyvai koncertavo vasaros festivalyje „Be2gether“. Tą sykį buvo labai gerai, todėl niekas neabejoja, kad šį savaitgalį bus tikrai ne blogiau.

„Metal On Metal“ dievukai

„Gali įsivaizduoti, kai klausomiausio vasaros albumo herojai į tavo užklausą „Gal jums remiksą padaryti?" atsako džiaugsmingu "Hell yeah", kad tą dieną iš laimės dreba rankos. Su „Datarock“ bendraujame jau porą metų ir per tą laiką prasilenkėme dviejuose festivaliuose, kuriuose grojom - Mančesterio „Eurocultured" bei „Be2gether". Todėl susitikimas prie pulto „Gravity" šventykloje bus tikrai ypatingas. Iš karto atsiprašome, jei per anksti nugriūsime", - pasakoja „Metal On Metal“ narys Miss America.

„Datarock“ hitas „Fa Fa Fa“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją