Nepaisant ligos, dainos „I Kissed a Gril“ atlikėja Katy Perry atskrido į Didžiąją Britaniją, kad atsiimtų geriausios tarptautinės atlikėjos apdovanojimą, praneša BBC.

Ji sakė: „Dabar aš stipriai sergu, tačiau jie sakė atvykti į BRIT apdovanojimus, kadangi čia gali nutikti kažkas ypatinga. Akivaizdu, kad dirbau labai sunkiai, nes dabar norėčiau numirti.“

Šių metų apdovanojimų scenoje karaliavo muzikinės šventės tema, o įžymūs atlikėjai dainavo po milžiniška Glastonberio stiliaus piramide, šalia jų buvo karvės, karavanas ir indėnų tipis.

Renginį atidarė rokerių grupė iš Airijos „U2“, kuri pasirodė su savo naujuoju singlu „Get On Your Boots“. Bono susirinkusiai miniai sakė, kad yra „gera sugrįžti“.

Apdovanojimų vedėjai Jamesas Cordenas ir Mattas Horne‘as pasirodė dėvintys raudonus sijonus ir batus iki šlaunų, kaip grupės šokėjai, o tuo metu dar viena šventės vedėja Kylie Minogue atliko dainą „Can't Get You Out Of My Head“.

Veteranas dainininkas Paulas Welleris, kuris geriausio Didžiosios Britanijos atlikėjo kategorijoje nugalėjo Willą Youngą, Ianą Browną, Jamesą Morrisoną ir grupę „The Streets“, ceremonijoje nedalyvavo.

Viso šou metu žiūrovai balsavo už geriausią Didžiosios Britanijos singlą. Šis apdovanojimas buvo įteiktas „Girls Aloud“ už singlą „The Promise“.

„Pet Shop Boys“ buvo apdovanoti už indėlį į muziką („Outstanding Contribution to Music Award“) ir užbaigė šį šou su savo hitų rinkiniu, įskaitant dainas „Go West“, „West End Girls“ ir „Always On My Mind“.

Kartu su jais scenoje pasirodė JAV dešimtukuose pirmaujanti Lady GaGa ir grupės „The Killers“ lyderis Brandonas Flowersas.

Visi apdovanotieji:

Geriausias D.Britanijos atlikėjas: Paul Weller (šioje kategorijoje nelaimėjo Ian Brown, James Morrison, The Streets, Will Young)

Geriausia D.Britanijos atlikėja: Duffy (dar nominuotos buvo Adele, Beth Rowley, Estelle, MIA)

Geriausia grupė: Elbow (kiti pretendentai buvo Coldplay, Girls Aloud, Radiohead, Take That)

Geriausias gyvas pasirodymas: Iron Maiden (dar nominuoti buvo Coldplay, Elbow, Scouting For Girls, The Verve)

Geriausias singlas: Girls Aloud - The Promise (nelaimėjo Coldplay - Viva La Vida, Duffy - Mercy, Leona Lewis - Better in Time, Scouting for Girls - Heartbeat)

Geriausias D.Britanijos albumas: Duffy - Rockferry (dar nominuoti buvo Coldplay - Viva La Vida or Death And All His Friends, Elbow - The Seldom Seen Kid, Radiohead - In Rainbows, The Ting Tings - We Started Nothing)

Geriausias naujokaas: Duffy (nelaimėjo Adele, Last Shadow Puppets, Scouting For Girls, The Ting Tings)

Geriausias užsienio albumas: Kings of Leon - Only By The Night (dar nuominuoti buvo AC/DC - Black Ice, Fleet Foxes - Fleet Foxes, Killers - Day & Age, MGMT - Oracular Spectacular)

Geriausas užsienio atlikėjas - Kanye West (nelaimėjo Beck, Neil Diamond, Jay-Z, Seasick Steve)

Geriausa užsienio atlikėja: Katy Perry (dar pretendavo Beyonce, Gabriella Cilmi, Pink, Santogold)

Geriausa užsienio grupė: Kings of Leon (nelaimėjo AC/DC, Fleet Foxes, Killers, MGMT)

Kritikų apdovanojimas: Florence and the Machine

Apdovanojimas už nuopelnus muzikai: Pet Shop Boys

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją