Kaip ir kasmet, geriausius specialiai apdovanojimams skirtoje interneto svetainėje rinko žurnalo skaitytojai ir internautai. Šiemet naujokai bei jų gerbėjai buvo itin aktyvūs. Pirmą kartą per 4 metus už „neseniai gimusius“ buvo atiduota daugiau kaip 108 tūkstančiai balsų.

Naujokus apdovanoti renginio metu padėjo „Tribūnos“ šmaikštuoliai „Du Kavos“, geriausiais muzikos naujokais tapę „Freaks On Floor“, Migloko, „Nauji lėktuvai“, „Sweetsalt“, „the Breezebloxxx“, Gon su „Suicide Djs“.

Griausmingu grupės „Freaks on Floor“ pasirodymu prasidėjęs renginys visą vakarą išlaikė panašų tempą. Renginio vedėju tapęs Modestas Vaišnoras dalinosi įspūdžiais: „Pirmas žingsnis į sceną priminė sudėtingą operaciją – juk turėjome pradėti geriausių naujokų gimdymą“.

Jis kartu su kolegomis buvo nominuotas už geriausią iniciatyvą – komedijos klubą „Du kavos“. Iš Modesto rankų pirmasis apdovanojimas iškeliavo geriausiems užsienio muzikos debiutantams, alternatyvų roką grojančiai amerikiečių grupei MGMT. Iš karto po to buvo įteiktas apdovanojimas už geriausią debiutą teatre – šioje kategorijoje naujoko statulėlę atsiėmė režisierė Gabrielė Tuminaitė už spektaklį „Atsitiktinumas“, kuris jau yra įtrauktas į Valstybinio Vilniaus mažojo teatro programą.

Netrukus scenoje žiūrovai išvydo ir geriausią literatūros naujokę. Ja tapo Andrė Eivatė, debiutavusi su skaitytojų pripažinimo jau nusipelniusia knyga „Naktis prekybos centre“. Tuo tarpu geriausiu meno debiutantu pripažintas fotografas Rokas Darulis, šiuo metu gyvenantis ir kuriantis Londone.

„Manau daugelį balsuojančių moterų sužavėjo Roko daryti rūkančių vyrų portretai. Sprendžiant iš balsuotojų aktyvumo, gali būti, kad net ir kai kurie vyrai jam pajuto simpatiją“ – apie nugalėtoją kalbėjo žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius.

Gerbėjų dėmesio sulaukė ir geriausia, ir jauniausia kino debiutantė Elzbieta Degutytė, suvaidinusi režisierės Giedrės Beinoriūtės juostoje “Balkonas”.

Vienas svarbiausių apdovanojimų – geriausio Lietuvos muzikos naujoko. Šiemet po nuožmios kovos tarp grupių „Sweetsalt“ ir „Freaks on Floor“, pastarieji ir išsinešė apdovanojimą savo rankose. “Netveriam džiaugsmu. Panašu, kad pradėti renginį buvo pranašingas ženklas,“ – neslėpė šypsenos grupės „Freaks on Floor“ lyderis Justas.

Po renginio prizus savo rankosė gniužė šie naujokai:

Geriausias užsienio muzikos naujokas - MGMT

Geriausias teatro naujokas - Gabrielė Tuminaitė

Geriausias naujas trendas - ketvirtadienis - jau beveik savaitgalis

Geriausias literatūros naujokas - Andrė Eivaitė už knygą “Naktis prekybos centre”

Griausias vaizdo klipų naujokas - režisierius Rimantas Lukavičius už vaizdo klipą Vidžio, Bossanov ir Jazzu dainai “I`ll be gone”

Geriausias naujas tinklapis - www.myplay.lt

Geriausias meno naujokas - Rokas Darulis

Geriausias kino naujokas - Elzbieta Degutytė už vaidmenį filme “Balkonas”

Geriausias naujas gandas - Lietuvos logotipą kūrė moksleivis iš Vilniaus Šeškinės vidurinės mokyklos, 4c klasės

Geriausia nauja vieta - klubas „Havana Social Club“

Geriausias sugrįžimas iš naujo - grupė “Empti”

Geriausia nauja iniciatyva - “Iki” savitarnos kasos

Geriausia nauja frazė - “Negerk, Einikiu pavirsi”. Godos iš naktinio klubo “Gravity” naujienlaiškis.

Geriausia nauja pora - Amerika ir Obama

Geriausias naujokas Lietuvos muzikoje - „Freaks on Floor“

Naujokų tėvas - Audronius Imbrasas

Metų naujokas - “Daiktų viešbutis”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją