ARTscape klubo idėja – kas mėnesį dovanoti vis naują ir netikėtą renginį – džiazo koncertą, filmų peržiūrą ar susitikimą su įdomiais žmonėmis bei galimybę bendrauti neformalioje aplinkoje. O šaltą Suomijos kultūrai skirtą mėnesį projekto rengėjai kviečia sušilti su afrikietiškais ritmais pirmajame klubo renginyje –
afro-beat-jazz
grupės iš Prancūzijos „Sawadu“ koncerte vasario 17 dieną.

„Panašių renginių, ypač sunkmečio metu, labai trūksta Vilniaus kultūriniame gyvenime, kuriame dažniausiai išlieka griežta riba tarp profesionalaus meno ir pramoginio pobūdžio renginių. ARTscape klubas, kaip ir pati projekto idėja, siekia vienyti menus, o šiuo atveju, - pramoginę ir aukštąją kultūrą. Norime įrodyti, jog net ir tokiu sudėtingu kultūrai metu gali ir privalo vykti aukšto meninio lygio renginiai, prieinami kiekvienam ir primenantys, jog Vilnius – vis dar šių metų Europos kultūros sostinė,“ – pranešime spaudai teigia Antanas Gustys, vienas iš ARTscape organizatorių, „Vilnius Jazz“ direktorius.

ARTscape klubo atidarymas vyks vasario 17 dieną Vilniaus Mokytojų namų Didžiojoje salėje 18 val., kur nuo 19 val. lankytojus kvies Paryžiaus afro-beat-jazz grupė „Sawadu“. Ši dviejų afrikiečių bei prancūzo trio išsiskiria originaliu Afrikos folkloro bei šiuolaikinio džiazo derinimu, hipnotizuojančiais ritmais bei išradingomis muzikinėmis kombinacijomis.

Gitaristas bei kompozitorius Herve Samb, gimęs Senegale, savo afrikietišką kilmę jungia su amerikiečių juodąja muzika bei asmenine muzikine fantazija. Būgnininko Brice Wassy iš Kamerūno grojime pinasi bikoutsi, afro-beat ir kiti ritmai, užburiantys afrikietišku gyvybingumu. Bosistas Hubert Dupont koncertavo su tokiomis džiazo žvaigždėmis kaip Magic Malik, Steve Lacy, Stefano de Battista ir daugeliu kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją