„Turime nemažai minčių ir įkvėpimo, tad jau netrukus vėl pradėsime aktyvią kūrybinę veiklą. Jei viskas klostysis gerai, naujausias mūsų albumas gali anksčiausiai pasirodyti 2010-ųjų pabaigoje, tačiau pirmuosius kūrinius gerbėjams stengsimės pristatyti dar šį pavasarį“, – britų žurnalistams pasakojo „Apocalyptica“ muzikantai.

Pasak „Macroconcert“ pranešimo spaudai, 1996 metais išleidę debiutinį albumą „Plays Metallica by Four Cellos“, „Apocalyptica“ iš karto sulaukė tarptautinio pripažinimo. Nuo to laiko unikalus violončelininkų kvartetas (šiuo metu grupę sudaro 3 violončelininkai ir būgnininkas) išleido ne vieną sėkmingą kompiliaciją, o 2007 metais pasirodė jau šeštasis grupės albumas „Worlds Collide“.

Pastarąjį dainų rinkinį ypač gerai įvertino tiek kritikai, tiek gerbėjai, o kartu su populiarių grupių „Rammstein“ ir „Slip Knot“ vokalistais įrašyti kūriniai pasiekė aukščiausias Europos muzikinių topų viršūnes. Per ilgiau nei dešimtmetį trunkančią karjerą originalieji suomių muzikantai pardavė daugiau nei 2 mln. albumų, surengė turus 30-yje skirtingų šalių. Kartu su legendiniais „Metallica“ ir AC/DC, „Apocalyptica“ laikoma vienu populiariausių alternatyvios muzikos grupių visame pasaulyje.

Vienintelis „Apocalyptica“ koncertas mūsų šalyje įvyks šių metų balandžio 15 dieną Vilniuje, „Utenos pramogų arenoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją