Ciklo pradininkai - Lietuvoje jau viešėjusi grupė „Little Dragon“. Užaugę skirtingose ritmenbliuzo, folkloro, elektronikos ir džiazo muzikos stilių apsuptyse keturi švedų kvarteto nariai savo patirtis sudėjo į vieną, unikalią „Little Dragon“ muziką.

Šios muzikos garsus pakeitė lapkričio 14 d. koncertavęs svečias iš JAV Jose James. Niujorkietis ilgą laiką dirbo atsitiktinius darbus, kol leidėjai susidomėjo jo kūryba. Atrodė, jog naujo jazz ir soul atlikėjas iš Niujorko, per daug nustebinti nesugebės, tačiau pasauliečiu save vadinančiam muzikantui pavyko atrasti neužpildytą nišą.

Dabar jis lyginamas su tokiais muzikos grandais kaip Jil Scott Heron, skirtumas tik tas, jog jis vilki sportinį kostiumą ir „džiazuoja“ 2008-aisiais.

Galimybė išgirsti naują, įdomų ir kitokį atlikėją iš svečios šalies „Tamsta WorldWide“ bus suteikta bent kartą per mėnesį viso sezono metu, žadama klubo pranešime spaudai.

Sausio 31 dieną „Tamsta WorldWide“ pristato Vula (UK). Šiuo metu reziduojanti Rytų Londone, Vula Malinga yra gimusi JAV Pietų Afrikiečių šeimoje. Dainininkė nuo pat mažumės buvo apsupta muzikos, kadangi tėvas buvo muzikantas, grojęs su tokiais atlikėjais kaip „Sister Sledge“ ir Barry White.

Vula išgarsėjo pradėjusi dirbti su MJ Cole, o jų daina „Wondering Why“ pateko į topus.

Taip prasidėjo naujas bendradarbiavimo etapas. Vula dalinosi savo talentu su žymiomis popmuzikos padangės grupėmis, tokiomis kaip Beverly Knight, The 411, Cassius Henry, Nate James, Kano & Ty, Bon Garcon ir t.t. Po turo kartu su Basement Jaxx, jos karjeroje atsivėrė naujas puslapis: sukūrusi dainą „Oh My Gosh“, Vula taip sužavėjo Basement Jaxx grupės narius, kad jie pasiūlė prisidėti ir prie naujojo albumo „Crazy Itch Radio“ kūrimo, o daina „Hush Boy“ įkopė pirmąsias topų vietas.

Šiuo metu Vula ką tik baigė savo turą po Jungtinę Karalystę kartu su vienu žymiausių 2008-ųjų vokalistu Sam Sparo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją