Pirmasis 2009-ųjų „Wired Saturdays“ įvyks jau šį šeštadienį, sausio 17 dieną, Vilniuje klube „WOO“. Jame kartu su „Techstylism“ atstovais Daimon ir Moon Disco pasirodys pagrindinis renginio svečias – ilgai melomanų lauktas pulsuojančio
dubtechno
kūrėjas iš Vokietijos Marko Fürstenberg, o vizualizacijas demonstruos videomenininkas iš Rygos Elvndots bei lietuvis VooZ2.

Intelektualios vokiečių techno muzikos elito atstovas

Anot organizatorių pranešimo spaudai, pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis vokietis Marko Fürstenberg yra gilios atmosferinės techno muzikos kūrėjas. Jo skambesys – tai magišką derinį sukuriantys galingi, su gilia ritmika persipynę aidinčio dub masyvai.

Pastaruoju metu šis talentingas atlikėjas gauna itin daug pasiūlymų koncertuoti. Po pasirodymo „Wired Saturdays“ renginyje Vilniuje jo laukia Ciūrichas, Frankfurtas, Kopenhaga, Hamburgas, Las Palmas de Gran Kanarija ir Detroitas.

Be abejonės, Marko pasirodymai yra labai laukiami ir gimtojoje Vokietijoje. Jis yra dažnas kultinio ir šiuo metu bene populiariausio Berlyno klubo tamsiojo „Berghain“, elektroninės muzikos senbuviui Sven Väth priklausančio „Cocoon“ bei daugybės kitų klubų ir renginių svečias.

Pradėjęs nuo nemokamos „netleiblų“ platinamos muzikos kūrimo Marko Fürstenberg netrukus buvo pastebėtas platesnio klausytojų rato ir per trumpą laiką įrašė kelis mini albumus, kuriuos fiziškai apčiuopiamų plokštelių formatu išleido įrašų kompanijos „a.r.t.less“, „Echocord“ ir „Ornaments“.

Taip Marko Fürstenberg atsistojo greta kitų gerai žinomų deep techno atlikėjų – „DeepChord“ ir „Echospace“ nario Rod Modell, Fairmont, Anders Ilar bei Mikkel Metal. Ir, bėgant laikui, tapo vienu iškiliausių naujos dubtechno bangos atlikėjų, tęsiančių kultinių „Basic Channel“ ir „Chain Reaction“ pradėtas tradicijas.

Talentingo vokiečio muziką labai vertina ir kartu su juo „Wired Saturdays“ grosiantys atlikėjai: „a.r.t.less“ išleista Marko Fürstenberg plokštelė „Repentance“ tapo vienu didžiausių 2008 metų Daimon favoritų.

Įvairiaspalvis video instaliacijomis pagardintas vakaras

Svečiui iš Vokietijos akompanuos eklektiškasis „Techstylism“ didžėjus Daimon bei electrofunk skleidėjas Moon Disco. Šio talentingo lietuvio kūrybą jau ne kartą pastebėjo ir įvertino gerai žinomos užsienio įrašų kompanijos.

Tarp jų – ir prieš tris mėnesius „Two Lone Swordsmen“ frontmeno, Andrew Weatherall kolegos Keith Tenniswood įrašų kompanija „Control Tower“ skaitmeniniu formatu išleidusi iš keturių kūrinių susidedantį įrašą „Synthetic By Nature“. Šį leidinį galima įsigyti daugelyje virtualių muzikos parduotuvių.

Sausio 17-ąją pirmą kartą „Wired Saturdays“ serijoje video instaliacijas demonstruos „Visuals“ atstovas – slapyvardžiu Elvndots prisidengęs videomenininkas iš Latvijos. O Lietuvai atstovaus aktyvus vizualizacijų kūrėjas VooZ2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją