Kaip pranešė LNF, šis šeštadienį įvyksiantis koncertas tęsia Vilniaus miesto savivaldybės inicijuotą akciją garbaus amžiaus vilniečiams "Iki susitikimo prie kavos puodelio". Pateikusiems pensininko pažymėjimą bilietas į šį koncertą kainuos tik 3 litus.

LNF rengia koncertus sostinės senjorams jau ketvirtus metus: garbaus amžiaus vilniečiai ir socialiai remtini asmenys turi galimybę įsigyti pigių bilietų į Filharmonijos rengiamus koncertus.

Šeštadienio koncerte skambės Wolfgango Amadeus Mozarto (Volfgango Amadėjaus Mocarto) Simfonija G-dur ir Koncertas fortepijonui ir orkestrui D-dur.

Su Lietuvos kameriniu orkestru koncertuojantis solistas P.Langas - Europoje garsus W.A.Mozarto muzikos žinovas.

Pasak S.Sondeckio, P.Langas yra puikus šio kompozitoriaus kūrinių interpretatorius. Pianistas vadovauja garsios Austrijos aukštosios muzikos mokyklos "Mozarteum" Fortepijono katedrai, jis yra tarptautinio W.A.Mozarto pianistų konkurso komisijos pirmininkas.

Šeštadienio koncerte klausytojai taip pat išgirs maestro S.Sondeckiui, pirmajam kūrinio atlikėjui, dedikuotą Vytauto Laurušo "Maldų simfoniją" ir žymaus kino muzikos kūrėjo Nino Rota'os (Nino Rotos) Koncertą styginių orkestrui.

Nuo 2001-ųjų iki 2002 metų Kalėdų Vilniuje vyko mero Artūro Zuoko inicijuota akcija "Iki pasimatymo prie kavos puodelio", kuri kas sekmadienį į Vilniaus kavines sukviesdavo beveik pusantro tūkstančio garbaus amžiaus vilniečių.

Sostinės senjorai susitikdavo pabendrauti prie puodelio kavos ar arbatos, kuria juos nemokamai vaišino 16 akcijoje dalyvavusių kavinių. Praėjusių metų gegužę prie šios akcijos prisidėjo ir Vilniaus kultūrinių renginių organizatoriai, nemokamai ar už simbolinį mokestį pensininkus pakvietę apsilankyti koncertuose, spektakliuose ar kino seansuose.

Pasak pranešimo spaudai, ši akcija suteikia galimybę vyresnio amžiaus žmonėms sugrįžti į aktyvų miesto gyvenimą, pabendrauti, susitikti su savo bičiuliais Senamiesčio kavinėse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją