Britų didžėjus James Zabiela – bene mėgstamiausias uostamiesčio klubinės publikos atlikėjas – reguliariai lepina gerbėjus Lietuvoje savo setais, kurių metu CD grotuvus papildo efektų blokai, laptopas bei midi klaviatūra, o
breakbeat
bei
deep house
melodijos ir rimtai apraizgomos netikėčiausiu skambesiu.

Tai, kad „Global“ klubas pateko į James Zabiela favoritų gretas – didelė sėkmė šalies klubinėtojams, mat nerūpestingo paauglio išvaizdos elektroninės šokių muzikos ryklys iš jaukaus Didžiosios Britanijos uostamiesčio Southamptono, užimantis 17-ąją vietą šiemetiniame „DJ Mag“ didžėjų reitinge, laukiamas viso pasaulio šokių muzikos aikštelėse.

„Kiekvienoje kitoje vietoje, kur važiuoji, viskas yra nauja. Azijoje vienaip, Australijoje kitaip. Kiekviena šalis turi savą charakterį... Rytų Europoje žmonės iš tiesų pasineria į muziką, jie eina iš proto ir šoka iš širdies“, – pastebi visą Žemės rutulį apkeliavęs „Renaissance“ įrašų kompanijos rezidentas.

Šie metai James Zabiela biografijoje įrašė ne vieną smagų faktą. Juos pradėjęs gastrolėmis Australijoje, po festivalio „Good Vibrations“ vėliava, drauge su tokiais dalyviais kaip „High Contrast“ bei „Cypress Hill“, vėliau James patraukė į Majamio „Winter Music Conference“. Sugroję čia, jiedu su Nic Fanciulli nusprendė kiek pristabdyti įsibėgėjusį bendrą projektą „One+One“ – anot jų pačių, kad jis išliktų išskirtinis.

Vėliau – rezidavimas „Space“ klube Ibizoje, „Radio 1“ bangomis transliuotas gyvas miksas tiesiai iš Glastonberio festivalio ir gimtadienio „balius“ Buenos Airėse, šokdinant 6000 klubinėtojų... Vienintelė neigiama visų šių klajonių išdava ta, kad jos beveik nepaliko laiko padirbėti studijoje. Taigi, nors James Zabiela sukurti grupės „Ladytron“ kūrinio „Runaway“ bei dueto „Spooky“ hito „Candy“ remiksai jau išvydo dienos šviesą, viso pasaulio laukiamas solinis prodiuserio albumas, atrodo, virs kūnu ne taip greitai, kaip norėtųsi. Tačiau per kančias – į žvaigždes, tiesa?

Mokslinės fantastikos bei technikos naujovių fanui įspūdžių nešykštėjo ir technologijos – metų prietaisais James Zabiela vadina daugiafunkcinį R2D2 robotuką ir pasaulio protus sukrėtusį didįjį dalelių greitintuvą.

O štai muzikos atlikimo naujoves lai papasakoja ir parodo pats „Pioneer“ įrangos propaguotojas, karjeros priešaušriu darbavęsis muzikos įrašų pardavėju ir prie algos prisidurdavęs grafikos dizaino darbeliais. Ateik ir išgirsk, kaip reikia groti, kad tavo gyvenimas apsiverstų aukštyn kojomis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją