Pagrindinį Kvazimodo vaidmenį miuzikle atliks vienu iš geidžiamiausių Lietuvos vyrų dažnai vadinamas dainininkas Mantas Jankavičius, Esmeraldą įkūnys garsi operos solistė Asmik Grigorian.

Įspūdingas katedros šventiko Frolo arijas dainuos maestro Vytautas Juozapaitis. Taip pat scenoje pasirodys jaunosios Lietuvos operos ir popmuzikos žvaigždės: Jeronimas Milius, Edmundas Seilius, Evelina Anusauskaitė ir daug kitų publikos pamėgtų atlikėjų.

„Miuziklas „Paryžiaus katedra“ yra ypač aktualus šiandien, kai gyvename vartotojiškame pasaulyje, kai romantikos poreikis nūdienos žmogui yra didesnis nei bet kada. Meilė – kaip lakmuso popierėlis, atskleidžiantis žmogaus širdį, parodantis tai, kas glūdi joje. Ar šiandien liko žmogaus širdyje kažkas kilnaus ir šviesaus? Atsakymą į šį klausimą rasite „Paryžiaus katedroje“, – „Makroconcert“ pranešime spaudai pasakojo miuziklo režisierius Mantas Verbiejus.

„Paryžiaus katedros“ žiūrovų laukia įspūdingas renginys. Didelėje uždaroje erdvėje bus panaudoti panoraminio garso efektai. Miuziklą praturtins originalūs kostiumai, netradiciniai scenografijos sprendimai ir nepriekaištinga garso bei šviesos kokybė.

Muziką šiam miuziklui sukūrė vienas garsiausių Prancūzijos kompozitorių ir atlikėjų Ričardas Kočiantė (Richard Cocciante). Šis miuziklas, pirmą kartą pristatytas Paryžiuje 1998 m. Nuo pat premjeros spektaklį lydėjo ypatingas žiūrovų ir žiniasklaidos dėmesys.

Kūrinys buvo parodytas apie 3 tūkst. kartų 13 skirtingų šalių. Miuziklas „Notre Dame De Paris“ („Paryžiaus katedra“ – lt.) įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip perkamiausias miuziklas pasaulyje. Vien tik prancūziškai kalbančiose šalyse buvo parduota apie 7 mln. miuziklo albumo vienetų.

„Paryžiaus katedros“ varpai lietuviškai suskambės jau gruodžio 21 d. Vilniuje. Gruodžio 22 d. pasaulį pakerėjęs miuziklas aplankys Kauną, 23 d. – Panevėžį, 25 d. – Šiaulius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją