„Šiuolaikinė muzika – tai mūsų dienomis kuriama muzika. Ir neatskiriama jos dalis – klubinė kultūra, jos specifinė atmosfera ir ekperimentuoti nebijantis jaunimas. Mūsų festivalis skirtas būtent tiems, kurie ieško kažko naujo. Džiaugiamės užbaigdami festivalį jaunatviška pulsacija ir pasiūlydami išskirtinį klubinės muzikos vakarą su kokybės ženklu“, - kalbėjo festivalio vadovas Remigijus Merkelys.

Scanneris – tarptautinį pripažinimą pelnęs britų menininkas Robinas Rimbaud. Jis kuria daugiasluoksnius garsinius kūrinius, kuriuose technologijos naudojamos neįprastai. Karjeros pradžioje Scanneris kūrė kontraversiškus kūrinius, kuriuose naudojo aptiktus pokalbius mobiliuoju telefonu, vėliau sekė drąsūs ieškojimai, originalūs sprendimai bei eksperimentai. Tarp jo gerbėjų – Björk, Aphex Twin, Stockhausenas ir daugybė kitų įtakingų kūrėjų. Juk būtent Scanneris išradingai ir drąsiai remiksavo jų kūrybą ir sulaukė autorių pripažinimo.

Scanneris pasiryžęs dirbti su novatoriškiausiais kūrėjais. Jis kūrė bendrus projektus su įvairiausių sričių menininkais: muzikantais Bryanu Ferry, „Radiohead“ ir Laurie Anderson, Karališkuoju baletu bei Merce‘o Cunninghamo ir „Random Dance“ trupėmis, kompozitoriais Michaelu Nymanu ir Lucu Ferrari, dailininkais Steve‘u McQueenu, Mike‘u Kelley, Dereku Jarmanu bei kitais.

Jau aštuoniolika metų jis pasišventęs garso menui – prodiusuoja koncertus, kūrybą, instaliacijas ir įrašus, pats aktyviai kuria – nuo klubinių projektų iki filmų garso takelių, įvairių instaliacijų ir performansų. Jis – ir hitu tapusio miuziklo „Kirikou&Karaba“ muzikos autorius, jo autorystė – ir naujas mašinos signalas Amerikai! Scanneris atliko ir kūrė darbus prestižiškiausiose pasaulio erdvėse – San Francisko modernaus meno muziejuje (JAV), Harwardo galerijoje Londone, Pompidu centre Paryžiuje, Kunsthale Vienoje, Maskvos didžiajame teatre, „Tate Modern“ Londone ir Londono Karališkajame operos teatre.

Energetikos muziejuje Vilniuje Scanneris atliks specialiai Pasaulio muzikos dienoms paruoštą programą. Pasak paties Scannerio, savo pasirodymą jis pradės nuo „švelnaus ir ramaus grojimo, palaipsniui išaugsiančio į įspūdingą, emocionalią ir ritmišką kompoziciją“.

Festivalio uždarymo koncerte taip pat pasirodys DJ Walkman, Happyendless DJ Team ir VJs „Rüt Rüt“.

DJ Walkman yra vienas aktyviausių žmonių elektroninės muzikos scenoje Lietuvoje. Jis labiausiai žinomas kaip www.sutemos.net muzikinio žurnalo ir virtualaus leiblo „Sutemos“ įkūrėjas bei garsių klube „Gravity“ vykstančių renginių „Sutemos Live“ širdis.

Laužydamas lietuviškus vienadienių projektų stereotipus, sutemos.net portalas pastaraisiais metais tapo IDM bei minimal simboliu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Išskirtinis portalo bruožas - kokybiška ir su skoniu atrinkta muzika. Jų išleisti įrašai puikiai vertinami Japonijoje, JAV bei Vakarų Europoje.

Vakaro programą užbaigs „Happyendless DJ Team“ didžėjų Benua ir Alien pasirodymas. Pastarasis, tik lapkričio 7 dienos ryte atskrisiantis į Vilnių iš Liverpulio, kur, tikimės, kartu su grupe „Happyendless“ bus apdovanotas garbingu MTV „Europe Favourite Act“ prizu, vakare jau stos prie didžėjaus pulto ir džiugins susirinkusius originaliu setu.

Uždarymo vakaro vizualizacijas kurs „Rüt Rüt“– ilgiausiai gyvuojantys ir labai produktyvūs vidžėjai, kuriantys video projekcijas tiek supergalingiems Lietuvos klubiniams renginiams, tiek ir šiuolaikinės muzikos festivaliams bei moderniojo meno renginiams Lietuvoje bei užsienyje.

Festivalis “ISCM Pasaulio muzikos dienos 2008” – tai nacionalinės programos “Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją