Kaip praneša Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF), Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro, R.Armono ir jauno dirigento Modesto Pitrėno koncertas Filharmonijos salėje įvyks šeštadienį.

Pirmą kartą Lietuvoje atliekamas W.Lutoslawskio "Koncertas violončelei ir orkestrui" sukurtas 1970 metais.

M.Pitrėno diriguojamame koncerte taip pat skambės šio žymaus lenkų kompozitoriaus "Mažoji siuita" ir vienas įstabiausių rusų klasikų kūrinių - Nikolajaus Rimskio-Korsakovo simfoninė siuita "Šecherazada", sukurta įžymiojo arabų pasakų rinkinio "Tūkstantis ir viena naktis" motyvais ir laikoma šio kompozitoriaus simfonizmo viršūne.

Solinę partiją koncerte griešiantis R.Armonas - vienas iškiliausių Lietuvos violončelininkų. Kaip solistas ir kamerinių ansamblių dalyvis, jis gastroliavo daugelyje Europos ir NVS šalių, Singapūre, Alžyre, dalyvavo prestižiniuose klasikinės ir šiuolaikinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje.

Muzikantas yra "Armonų trio" bei violončelių kvarteto "Cellerando" narys, Lietuvos muzikos akademijos docentas bei šios aukštosios mokyklos Kauno fakulteto styginių instrumentų katedros vedėjas. 1986-1988 metais jis dėstė violončelės specialybę Alžyro nacionaliniame muzikos institute.

R.Armonas yra daugelio šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių kūrinių pirmasis atlikėjas ir redaktorius.

Dirigentas M.Pitrėnas, studijuojantis profesoriaus Juozo Domarko simfoninio bei operinio dirigavimo klasėje, yra tarptautinių konkursų laureatas. 1990 metais jo įkurtas choras "Psalmos" tapo daugelio tarptautinių konkursų bei festivalių laureatu, gastroliavo Europoje, Skandinavijoje ir JAV.

Jau trejus metus dirigentas kviečiamas diriguoti Šiaurės Reino-Vestfalijos jaunimo simfoniniam ir kameriniam orkestrams. Nuo 2001 metų jis - Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos simfoninio orkestro vadovas ir dirigentas.

Artimiausiuose Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertuose muzikuos pasaulinio garso žvaigždės. Vasario 22 dieną Camille'o Saint-Saenso (Kamilio Sen Sanso) operos "Samsonas ir Dalila" koncertinę versiją atliks Sergėjus Larinas ir amerikietė Catherine Keen (Ketrin Kyn), o kovo pradžioje su orkestru solo grieš magiškasis rusų alto virtuozas Jurijus Bašmetas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją