Tai bene pirmas atvejis Lietuvoje, kai autorių teisių gynėjai per teismą prašo išieškoti atlyginimą už Rusijos autorių atliktus kūrinius.

LATGA-A prašo priteisti atlyginimą už M. Galkino koncertų metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose kovo 25-29 dienomis panaudotus muzikos kūrinius. Bendra ieškinio suma – 114 tūkst. Lt.

Šią sumą LATGA-A paskaičiavo pagal koncertų salėse esančias sėdimas žiūrovų vietas – koncertų organizatoriai autorių teisių gynėjams nepateikė informacijos apie parduotą bilietų skaičių. Į garsiausio Rusijos parodijų meistro pasirodymų rengėjus Lietuvoje LATGA-A kreipėsi dar prieš renginius, tačiau šie atsisakė sudaryti sutartį ir sumokėti kitiems autoriams priklausantį atlyginimą.

Lietuvos įstatymai numato, kad autorius turi teisę gauti autorinį atlyginimą už kiekvieną kūrinio panaudojimo būdą. Rusijos parodisto pasirodymų metu buvo panaudoti kitų Rusijoje populiarių atlikėjų kūriniai, be to, koncerto metu kaip fonas skambėjo muzika, todėl, pasak LATGA-A atstovų, jų autoriai turi teisę gauti atlyginimą.

LATGA-A Vilniaus apygardos teismui nurodė, kad šie kūriniai M. Galkino koncertų metu buvo naudojami be reikalingų licencijų.

Kokia yra su Rusijos popscenos primadona Ala Pugačiova siejamo M. Galkino koncertų rengėjų pozicija dėl nesumokėto atlyginimo, kol kas nežinoma. Kai teismas atsakovams išsiųs LATGA-A ieškinį, bendrovė turės galimybę parašyti atsiliepimą. Kol kas nežinoma ir data, kada teismas atvers šią bylą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją